Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη λίγο πριν τις 19:00 ώρα Ελλάδος η πρώτη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας, Αδαμάντιο Βασιλάκη, και των Σκοπίων, Βάσκο Ναουμόφσκι, στο πλαίσιο της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων.

Η συγκατάθεση της Ανθελληνικής κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας φαίνεται ξεκάθαρα από την δήλωση του απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς ο οποίος είπε ότι μια λύση δεν είναι ρεαλιστική χωρίς τη χρήση του «όρου Μακεδονία», ενώ σε σχέση με τις αντιδράσεις στις δύο χώρες, τις χαρακτήρισε μέρος του πολιτικού παιχνιδιού καλώντας παράλληλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Με την ανοχή και την συνενοχή ολόκληρου του ανθελληνικού τόξου στην Ελλάδα, έχει τροχοδρομηθεί η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Για άλλη μια φορά να στείλουμε το μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Δεν θα ανεχτούμε κανένα συμβιβασμό για το όνομα της Μακεδονίας μας.