Προγευματίζοντας με την δήμαρχο του «City of London» και εκπροσώπους βρετανικών μεγαλοεπιχειρήσεων ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Ανα(ν)στασιάδη στο Λονδίνο. Σε δηλώσεις του για το μνημόνιο ο Αναστασιάδης είπε πως «η κυβέρνηση είναι απολύτως αφοσιωμένη και αποφασισμένη να εφαρμόσει αυστηρά το μνημόνιο με την τρόικα, γεγονός που αποδεικνύεται από τις δύο διαδοχικές επιτυχημένες αξιολογήσεις του μνημονίου από τους εταίρους της τρόικα».

Ο τροϊκανός πρόεδρος σημείωσε πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι η ύφεση το 2013 θα είναι ηπιότερη από όσο ανέμεναν οι οίκοι αξιολόγησης, ενώ και οι δημοσιονομικοί δείκτες είναι καλύτεροι του αναμενομένου. Συμπληρώνοντας είπε πως «η Κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση της ύπαρξης σημαντικών ρίσκων το επόμενο διάστημα. Το 2014 αναμένεται επίσης να είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά από το 2015 αναμένουμε να αρχίσει να αναπτύσσεται η κυπριακή οικονομία, έστω με μέτριους ρυθμούς, γεγονός που υποστηρίζουν και οι προβλέψεις της τρόικα».

Από την άλλη η δήμαρχος του «City of London» εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη ενίσχυση στις διμερείς σχέσεις City – Κύπρου, συμπληρώνοντας ότι οι εξελίξεις στον τομέα της Κυπριακής ενέργειας είναι «καυτό θέμα», όπου και αν πάει.  

Ο μνημονιακός πρόεδρος για άλλη μια φορά υπερασπίζεται το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση που έχει εξαθλιώσει πλήρως τον Κυπριακό Ελληνισμό, ισχυριζόμενος πως θα φέρει ανάπτυξη. Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον τροϊκανό πρόεδρο πως μόνο η ανεργία αναπτύσσεται στην Κύπρο του 2014 και πως με τον ρυθμό που κατρακυλά η οικονομία, θα φτάσουμε προ τετελεσμένου.

Όσο αφορά την συνάντηση με την δήμαρχο και μεγαλοεπιχειρηματίες του «City of London», φαίνεται πως ο Ανα(ν)στασιάδης βιάστηκε να χαρίσει τα ενεργειακά κοιτάσματα που ανήκουν στον Κυπριακό Ελληνισμό, στους μεγαλοκαρχαρίες και τους μεγαλοτραπεζίτες του «City».