Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος ουσιαστικά υποβίβασε την Κυπριακή Δημοκρατία σε κυβέρνηση της ελληνικυπριακής κοινότητας. Θεωρούμε πως οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ήταν αναμενόμενες, καθώς οι κυβερνήσεις που έχουν διαπραγματευθεί μέχρι σήμερα το Κυπριακό, δείχνουν παντελώς αδύναμες να το διαχειριστούν υποχωρώντας από την μία κόκκινη γραμμή στην άλλη…

Έτσι κατάντησαν οι πολιτικοί ταγοί, την Κυπριακή Δημοκρατία από αναγνωρισμένο κράτος σε “κυβέρνηση της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας”!

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε την αλλαγή της εξωτερικής μας πολιτικής σε συμμαχίες που θα βοηθήσουν το Έθνος στον αγώνα που δίνει για επιβίωση στην πατρίδα μας. 

Δυστυχώς για τον Ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο, για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται Εθνικές κυβερνήσεις οι οποίες ανεξάρτητες από ξένες πιέσεις και με μόνο γνώμονα το Εθνικό συμφέρον, θα σχεδιάσουν μια εθνική στρατηγική αντιμετώπισης των Εθνικών προβλημάτων του Ελληνισμού.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)