Ακόμα μεγαλύτερη εκροή κεφαλαίων εκτός της χώρας επιχειρεί η Τράπεζα Κύπρου. Πέραν του ενός δις ευρώ που καταβλήθηκε αυτόν τον μήνα τώρα γίνονται ενέργειες για περαιτέρω αφαίμαξη και πληρωμή προς τον ΕΛΑ κατά 2,2 δις μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η εξόφληση του «επαχθούς χρέους» προς τον ΕΛΑ που έχει υποβληθεί στις «πρώην κυπριακές τράπεζες» φαίνεται να είναι η προτεραιότητα της Διοίκησης της Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών. Τίποτα δεν μένει για να στηριχθεί η ρευστότητα και η πραγματική οικονομία.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), καλεί την κυβέρνηση να πάψει να ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο και να βαθαίνει το δημόσιο χρέος, ούτως ώστε να πλουτίζουν οι τοκογλύφοι και οι διάφοροι λιμοκοντόροι τραπεζίτες.

Οι τράπεζες που για χρόνια στηρίζονταν με το αίμα και τον ιδρώτα του απλού λαού, σήμερα τιμωρούν τους πολίτες και ορέγονται τις περιουσίες τους. Μετά το φαγοπότι, τα διάφορα κουρέματα, την ασύστολη φορολόγηση και την αναξιοπρέπεια, τώρα τροχοδρομούν και νέα λεηλασία μέσω των πλειστηριασμών.

Κανείς από τους μεγάλο-οφειλέτες που οφείλουν τα 7,4 δις δεν θα απολέσει τον πλούτο του, η μνημονιακή νομοθεσία τους δίδει το δικαίωμα να χρονοτριβήσουν και με νομικές και άλλες παρεμβάσεις να προστατεύσουν αυτά που στην πραγματικότητα δεν τους ανήκουν, σε αντίθεση με τον λαό που θα επωμιστεί ολόκληρο το βάρος για ακόμα μια φορά.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)