Το ΑΚΕΛ για πολλοστή φορά εκτίθεται από τον διπλοθεσίτη Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ο οποίος κινούμενος στην λογική του «αριστερός με δεξιές τσέπες», έχει γαντζωθεί σε δύο καρέκλες.

Σύμφωνα, όμως, με γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, προκύπτει ασυμβίβαστο για τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, καθώς ΔΕΝ μπορεί να είναι Ευρωβουλευτής και να κατέχει την ίδια στιγμή την θέση του ακαδημαϊκού καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί άμεσα τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κύπρου όπως παύσει τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ από την θέση του, ως καθηγητής, βρίσκοντας μόνιμο αντικαταστάτη, ενώ αναμένει δημόσια εξηγήσεις για την ακατανόητη απόφασή της για παραχώρηση της συγκεκριμένης άδειας, για περίοδο πέντε χρόνων.

Τέλος, η ενέργεια του Τουρκοκύπριου Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ προκαλεί για ακόμα μια φορά το λαϊκό αίσθημα, αφού παρά τις δήθεν φιλολαϊκές και σοσιαλιστικές του προσεγγίσεις, δρα ως στυγνός συμφεροντολόγος. Κρατάει στο ένα χέρι την θέση του Ευρωβουλευτή για τον πλουσιοπάροχο μισθό, προωθώντας ταυτόχρονα τα τουρκικά συμφέροντα όπως έχει αποδείξει μέσα από τις μέχρι σήμερα ενέργειές του, ενώ στο άλλο χέρι κρατάει κλειδωμένη την θέση του ακαδημαϊκού καθηγητή, ούτως ώστε να έχει εξασφαλισμένο ένα διόλου ευκαταφρόνητο μισθό σε περίπτωση που δεν επανεκλεγεί.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)