Τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πολυμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, εφόσον οι δυο πλευρές έρθουν σε ακτίνα συμφωνίας προκρίνει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της προετοιμασίας μιας τέτοιας διάσκεψης. Μάλιστα, ο κ. Κασουλίδης είπε κρίμα να γίνει μια τέτοια διάσκεψη και να αποτύχει, ενώ ταυτόχρονα είπε ότι η Ε.Ε δείχνει φοβερό (και τρομερό, αυτό δεν το είπε) ενδιαφέρον για λύση του κυπριακού.

Άρα, με τα όσα λέγει και υποστηρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών μας οδηγούν σε μια πολυμερή. Σιγά-σιγά (αλλά σταθερά) θα μας οδηγήσουν σε συνομιλίες μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και ο Αναστασιάδης θα είναι απλά ο ηγέτης των Ελληνοκυπρίων. Ασφαλέστατα, έτσι όπως το πάνε, δεν θα μας εκπροσωπεί ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού την Κυπριακή Δημοκρατία όπως διαφαίνεται την απαλείφουν.

Εδώ και 42 χρόνια, οι Κυβερνήσεις μας, προσπαθούν να λύσουν το κυπριακό με λύσεις τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και το μόνο που έχουν κατορθώσει είναι να καταργήσουν τα πάντα όσον αφορά στην προάσπιση των δικαιώματων των Ελληνοκυπρίων και τώρα με τα βήματα που χαράσσουν (ακολουθώντας την στρατηγική της Τουρκίας) θα καταλύσουν και την Κυπριακή Δημοκρατία.