Δεδομένου ότι συμμετέχουν και τουρκοκύπριοι στις Ευρωεκλογές, γιατί διαμαρτύρεται το ΕΛΑΜ για την αναγραφή των κομμάτων/συνδυασμών και στην τουρκική γλώσσα;  

Θα ξεκινήσω πρώτα από όλα με την συμμετοχή. Είναι απαράδεκτο και Εθνικά επιζήμιο η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές και η αυτόματη εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους. Τυχόν ένταξη τους στην Ευρωβουλή σημαίνει ταυτόχρονα και αναγνώριση του ψευδοκράτους. Σε περίπτωση που εκλέξουν Ευρωβουλευτή, θέτουμε το δικό μας ερώτημα. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι θα εκπροσωπούν την Κυπριακή Δημοκρατία ή θα υπερασπίζονται το ψευδοκράτος; Δηλαδή εντάσσουμε την Τουρκία από την πίσω πόρτα στην Ευρώπη, ενώ τους δίνουμε και συγχωροχάρτι για τα όσα εγκλήματα έχουν διαπράξει στον τόπο μας.  

Φυσικά, για να τους εξυπηρετήσουμε έχουμε δημιουργήσει και 57 νέα εκλογικά κέντρα, των οποίων το κόστος θα επωμισθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, δηλαδή οι φορολογούμενοι πολίτες, και ως γνωστό οι Τουρκοκύπριοι δεν πληρώνουν καμία φορολογία. Εν καιρώ οικονομικής κρίσης τα κόμματα δρώντας εντελώς παιδαριωδώς φορτώνουν τον λαό μας με περιττά έξοδα.  

Ξεκινώντας από το λανθασμένο της απόφασης φτάνουμε και στο θέμα αναγραφής των τούρκικων στα ψηφοδέλτια. Είναι αδιανόητο να εισαγάγουμε την γλώσσα του κατακτητή. Αποτελεί ασέβεια προς τους λεβέντες που έδωσαν την ζωή τους για όλους εμάς. Λίγη περηφάνεια, σεβασμός και εκτίμηση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.  

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΕΛΑΜ παρουσιάζει κάποια βελτίωση στα ποσοστά του. Που πιστεύετε ότι οφείλεται;  

Πιστεύουμε ότι τα ποσοστά του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου είναι πολύ πιο ψηλά από όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αυτό οφείλεται στο ότι ο λαός βαρέθηκε το υπάρχον κλεπτοκρατικό σύστημα που κατακρεούργησε την χώρα μας και θέλει μια καθαρή φωνή, η οποία είναι έτοιμη να αντιταχθεί ενάντια σε όλους αυτούς που φέρουν καίρια ευθύνη για την σημερινή κατάντια.  

Το κίνημα μας άλλωστε είναι το μόνο που βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των συμπατριωτών μας, για αυτό έχουμε κερδίσει τις συνειδήσεις τους, παρά την μαύρη προπαγάνδα που υπάρχει εναντίον μας. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, όπως όλοι γνωρίζουν δημιουργήσαμε τον Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τον οποίο στηρίζουμε τους άπορους συμπατριώτες μας με συσσίτια που διοργανώνουμε ολόχρονα και όχι εν καιρώ εκλογών. Όμως δεν είναι μόνο αυτό, αφού τα μέλη μας, βρίσκονται στον δρόμο ενεργά και αγωνίζονται τόσο Εθνικά, όσο και κοινωνικά για το καλό της πατρίδας μας και του λαού μας.  

Όσο περισσότερο ο κόσμος μας γνωρίζει και μαθαίνει τις θέσεις μας, τόσο περισσότερο τα ποσοστά αυξάνονται. Άλλωστε αυτή είναι και η κύρια αιτία που υπάρχει τεράστια φίμωση εναντίον μας.  

Πως σχολιάζετε την αποχή στις Ευρωεκλογές, τουλάχιστον όπως την παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις;  

Είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρξει αύξηση της αποχής στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Ο λαός έχει κουραστεί, έχει μπουχτίσει, έχει απηυδήσει με την ασυδοσία και την ατιμωρησία που επικρατεί στον τόπο μας και έχει οδηγήσει την πατρίδα μας στον γκρεμό.  

Αυτό όμως που πρέπει να κατανοήσουν  οι συμπατριώτες μας, είναι ότι με την αποχή δεν πλήττουν κανένα, αντιθέτως τα ποσοστά των μεγάλων αυξάνονται. Όμως ακόμα και αυτό να συμβαίνει, το κατεστημένο τους απάντησε εγγράφοντας αυτόματα στους εκλογικούς καταλόγους 60 χιλιάδες Τουρκο«κύπριους». Δηλαδή έχουν αντικαταστήσει τους ψηφοφόρους.  

Αν κάποιος ανέχεται να αποφασίζουν οι Τούρκοι γι’ αυτόν στην πατρίδα του, τότε ας τηρήσει αποχή. Αν όμως κάποιος θέλει να πλήξει το σύστημα, θέλω να του θέσω τον εξής προβληματισμό. Τι θα τους ενοχλούσε περισσότερο; 60% αποχή ή ένα μεγάλο ποσοστό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.);  

Σε περίπτωση εκλογής υποψηφίου του ΕΛΑΜ, σε ποιά ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου θα ανήκει και ποιό το όραμα σας για την Ευρώπη;  

Δεδομένης της ένταξης στην ερχόμενη Ευρωβουλή πολλών Εθνικιστικών κομμάτων θα δημιουργηθεί και η ανάλογη Εθνικιστική Ευρωομάδα. Το δικό της όραμα είναι πολύ διαφορετικό από όλων των υπολοίπων. Τασσόμαστε ξεκάθαρα, κατά της σημερινής μορφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τοκογλύφων, αφήνοντας τον λαό έρμαιο στα νύχια των κορακιών της Τρόικα.  

Εμείς οραματιζόμαστε μια Ευρώπη των Εθνών, με σεβασμό στον άνθρωπο, στους λαούς και τις πατρίδες. Με σεβασμό στα σύνορα της κάθε χώρας, τις αξίες, τα ιδανικά και τις παραδώσεις. Μέσω του αλληλοσεβασμού θα υπάρξει και η απαραίτητη συνεργασία, για να δημιουργήσουμε την Ευρώπη που οραματιζόμαστε.  

Πως μπορεί το Ευρωκοινοβούλιο να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης;  

Πρέπει να σταματήσει το Ευρωκοινοβούλιο να ζυγίζει τα πάντα με βάση το χρήμα και τα συμφέροντα και πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα της κάθε χώρας κράτος – μέλος του.   

Έτσι η Ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να στηριχθεί πάνω σε νέες δομές. Για να υπάρξει κάτι τέτοιο, όπως ανέφερα πιο πάνω, χρειάζεται την παρουσία των Εθνικιστών για να ασκήσουν πιέσεις και να διεκδικήσουν μια νέα Ευρώπη. Μια Ευρώπη που δεν θα είναι έρμαιο του καταναλωτισμού, αλλά θα σέβεται τους λαούς της.

Ποιά ζητήματα θα θέλατε να προωθήσετε στο Ευρωκοινοβούλιο;  

Πολλά είναι τα θέματα τα οποία θα θέλαμε να προωθήσουμε, αλλά θα αναφέρω τα πιο σημαντικά.  

Πρέπει επιτέλους να ενημερώσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας σωστά για το τι εστί Κυπριακό πρόβλημα. Στην Κύπρο δεν υπάρχει δικοινοτικό πρόβλημα, αλλά πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν μειονότητα και όχι κοινότητα.  

Πόσο μάλλον μετά και την ένταξη μας στην Ε.Ε., η Τουρκία κατέχει και Ευρωπαϊκό έδαφος. Έτσι θα πρέπει να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών μας από θέση ισχύος. Πρέπει να απεμπλακούμε άμεσα από τις συζητήσεις «λύσης» ομοσπονδίας, που σημαίνουν ταυτόχρονα και διολίσθηση στα Εθνικά μας δίκαια.  

Θα καταγγείλουμε την τρόικα και τους επαχθείς όρους που έχει επιβάλει στην χώρα μας, απομυζώντας και την τελευταία ρανίδα αίματος κάθε συμπατριώτη μας. Ο λαός μας έχει γίνει σκλάβος στα χέρια κάποιων τρίτων. Πέρα από την κατοχή στον Βορρά, μιλάμε σήμερα και για μια νέα κατοχή στον Νότο.  

Ένα άλλο, σημαντικό σημείο το οποίο με σθένος θα διεκδικήσουμε, είναι να τεθεί ένα όριο στην κοινοτική μετανάστευση, αφού είναι ασύμφορο προς τον λαό μας να υπάρχει ανεξέλεγκτη εισδοχή κοινοτικών μεταναστών σε μια τόσο μικρή χώρα, όπως είναι η Κύπρος. Ενώ θα ζητήσουμε να εφαρμοστούν επιτέλους και όλες οι νομοθεσίες και να απελαθούν άμεσα όλοι οι λαθραίοι μετανάστες.  

Επίσης, θα ασκήσουμε πιέσεις ενάντια στην Τουρκία και στην ενταξιακή της πορεία, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελέσει την ταφόπλακα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα θα σημάνει και την πλήρη τουρκοποίηση του νησιού μας. Σκεφτείτε ότι σήμερα δεν μπορούμε να θέσουμε ένα όριο στους κοινοτικούς μετανάστες, τι θα γίνει εάν ενταχθεί και η Τουρκία στην Ευρώπη. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, με την ένταξη της η Τουρκία βάση αναλογιών θα έχει 96 Ευρωβουλευτές στο κοινοβούλιο, όσους δηλαδή και η Γερμανία, αφού πληθυσμιακά θα αποτελούν τις πιο μεγάλες χώρες. Ξέρουμε τι έχει τραβήξει η χώρα μας μέχρι σήμερα από την Γερμανία της Μέρκελ, που εξουσιάζουν ολόκληρη την Ευρώπη. Σκεφτήκατε αν στην θέση της Γερμανίας ήταν η Τουρκία; Ο χειρότερος εφιάλτης.  

Αυτές οι θέσεις είναι κάποιες από τις πιο σημαντικές που έχουμε και αποτελούν τον κύριο πυλώνα της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε.  

Η εμπιστοσύνη του κόσμου για την Ευρώπη έχει κλονιστεί. Υπάρχει θεραπεία, ή θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσουμε ως χώρα;

Η εμπιστοσύνη του κόσμου έχει κλονιστεί και με το υπάρχον πολιτικό σύστημα, που έχει κατακρεουργήσει την χώρα μας. Η λύση δεν είναι η αποχή, αλλά ούτε να αποχωρήσουμε και από τα πολιτικά δρώμενα της Κύπρου. Λύση είναι να μείνεις και να αγωνιστείς για να αλλάξεις τα κακώς έχοντα, για να έρθουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας και να κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.  

Έτσι και στην Ευρώπη δεν αποτελεί λύση να αποχωρήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να εισέλθει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εντός του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Θα διεκδικήσει ότι μας συμφέρει Εθνικά και θα αντιταχθούμε σε ότι είναι Εθνικά επιζήμιο.  

Μαζί με τα υπόλοιπα Λαϊκά Εθνικιστικά κινήματα θα αγωνιστούμε για μια διαφορετική Ευρώπη, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς, τα παιδιά μας, το μέλλον μας και την πατρίδα μας.   Δεν πάμε Ευρώπη για διακοπές, αλλά πάμε για να πατήσουμε πόδι. Δεν πάμε Ευρώπη για να αυξήσουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, γι αυτό τονίσαμε ότι σημαντικό μέρος των εσόδων μας θα δοθεί προς ενίσχυση των απόρων συμπατριωτών μας.  

Πάμε Ευρώπη και είμαστε έτοιμοι, με πολλή υπομονή, όρεξη για δουλειά και πίστη να αγωνιστούμε για τα δίκαια του λαού μας, μέχρις εσχάτων. Έφτασε ο καιρός που πρέπει να ακουστεί ατόφια η φωνή του λαού μας στα Ευρωπαϊκά έδρανα και να μπουν κάποια πράγματα στην θέση τους.

ΠΗΓΗ