Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ως Κίνημα θεωρήσαμε σωστό και πρέπον να μην ασχοληθούμε με τις προκλητικές ενέργειες του ΑΚΕΛ και του τουρκοκύπριου Ευρωβουλευτή του.

Δυστυχώς, δε μας μένει άλλη επιλογή αφού ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ αντί να σεβαστεί τον ανθρώπινο πόνο και τις δυσκολίες που διανύει ολόκληρος ο πλανήτης, ακόμη και τώρα βρήκε τρόπο να προκαλέσει, προωθώντας τα τουρκικά συμφέροντα.

Ενώ όλος ο κόσμος παρακολουθεί άφωνος τις έσχατες προκλήσεις της Τουρκίας στον Έβρο, όπου η Άγκυρα προσπαθεί να μεταφέρει οργανωμένα λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, ως άξιος εκπρόσωπος των τουρκικών θέσεων, αποκάλεσε «Θεωρίες συνωμοσίας τα περί οργανωμένου σχεδίου της Τουρκίας». Φυσικά τα γεγονότα όχι μόνο τον διαψεύδουν, αλλά τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, βγάζοντας του για ακόμα μια φορά τη μάσκα.

Η σταγόνα, όμως, που ξεχείλισε το ποτήρι, είναι η εισφορά που έκανε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ για αντιμετώπιση των δεινών του κορωνοϊού σε παράνομους φοιτητές και εργάτες, ανάμεσα τους και έποικοι, που διαμένουν στα κατεχόμενα, οι οποίοι ηθελημένα υποσκάπτουν την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι:
– οι εισφορές του Κιζιλγιουρέκ δίνονται μέσω της ΜΚΟ, Vois Cyprus, η οποία στην επίσημη της σελίδα ονομάζει τα κατεχόμενα εδάφη μας «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου»,
– στην επίσημη σελίδα του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ υπάρχουν αναρτημένα δημοσιεύματα από ΜΜΕ, τα οποία κάνουν αναφορά στην συγκεκριμένη ενέργεια, ενώ τα κατεχόμενα αναφέρονται ως «Βόρεια Κύπρος»
– καλεί και άλλους ανθρώπους και οργανώσεις να πράξουν το ίδιο, δηλαδή να στηρίξουν οικονομικά μια οργάνωση που αναγνωρίζει το κατοχικό καθεστώς και χρηματοδοτεί τους έποικους!

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τις πραγματικές προθέσεις του Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, που εκμεταλλεύτηκε τους «χρήσιμους ηλίθιους» της Άγκυρας, το ΑΚΕΛ, για να εκλεγεί ευρωβουλευτής και να λειτουργήσει σαν Δούρειος Ίππος της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στηλιτεύει τις ενέργειες του ΑΚΕΛ και του Ευρωβουλευτή του, που πρώτα έκαναν καταγγελία της Κυπριακής Δημοκρατίας για απαγόρευση της ελεύθερης μετακίνησης, λες και δεν υπάρχει κατοχή, ενώ μετά προχώρησαν στην οικονομική ενίσχυση εποίκων και ΜΚΟ που αναγνωρίζουν το κατοχικό έκτρωμα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

*Δηλώσεις ΜΜΕ: Γεάδης Γέαδη, Εκπρόσωπος Τύπου*

Δημοσιεύματα από τις δηλώσεις του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ:

Δημοσιεύσεις από τον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

Η επίσημη σελίδα της ΜΚΟ, Vois Cyprus, στην οποία κάνει εισφορές ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ: (φωτογραφίες + βίντεο)