Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις προδοτικές δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, που όχι μόνο συμπίπτουν με τις τουρκικές θέσεις αλλά ξεκάθαρα τις υιοθετεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο ανεκδιήγητος πρώην ΥΠΕΞ αναφέρθηκε σε δίκαιη συμμέτοχη της Τουρκίας στην ενεργειακή μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου στην περιοχή του Καστελορίζου, που κατά τον ίδιο δεν δικαιούται πλήρους επήρειας και κατά συνέπεια δεν συναντάται με την Κυπριακή ΑΟΖ. Επιπλέον, χαρακτήρισε όλους όσους ζητούν την απλή εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας ως μοναχοφάηδες, καλώντας να «φάμε» μαζί με τους Τούρκους το φυσικό πλούτο της Πατρίδας μας, ώστε να συμμετάσχει και η Τουρκία στην οικονομική ανάπτυξη.

Τέλος, καλούμε τον λεγόμενο «ενδιάμεσο χώρο» να τοποθετηθεί σε σχέση με τις προαναφερόμενες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, ενώ θα πρέπει να απολογηθεί στον κυπριακό Ελληνισμό για την τυφλή εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν στο πρόσωπο του, παρουσιάζοντας τον, λίγο πολύ, ως εθνοσωτήρα.  

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)