Σε νέες δηλώσεις προέβη ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος αυτή τη φορά επιδεικτικά επιβεβαιώνει πως όσον τον αφορά δεν ψάχνουμε μια συμφωνία “ό,τι να ναι”, αλλά μια συμφωνία η οποία θα επιτύχει τη διάρκεια (;) των Τουρκο”κυπρίων” σε αυτά τα εδάφη.

Με την παρούσα δήλωση σε συνάντηση που είχε με την “συντονιστική επιτροπή συνδέσμων συνταξιούχων” ο Ντερβίς Έρογλου θέλησε να καθησυχάσει τις ανασφάλειες και τις ανησυχίες τους για το Κυπριακό και την οικονομία, τις οποίες, όπως ανέφερε, αντικρίζει με κατανόηση.

Από την πλευρά του ο “πρόεδρος της επιτροπής” μίλησε για τις προϋποθέσεις οι οποίες δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν για μια συμφωνία στο Κυπριακό και αφορούν την πολιτική ισότητα, τη δικοινοτικότητα, τη διζωνικότητα και τις εγγυήσεις της Τουρκίας και σίγουρα να υπάρχει διαβεβαίωση πως η “συμφωνία” δεν θα γίνει η αιτία να χάσουν οι Τουρκο”κύπριοι” τα σπίτια και τα εδάφη τους.

Ο Ντερβίς Έρογλου επιβεβαίωσε λέγοντας πως “οι ευαισθησίες σας με ικανοποιούν ιδιαίτερα και από τις αξίες που είναι προτεραιότητα, είναι το μέλλον του “λαού” σε συνθήκες ασφάλειας. Όσο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις μπορεί να προκύψουν κάποια προβλήματα. Μπορεί να υπάρξουν κάποιοι τομείς που δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία. Θα μου είναι πολύ ευχάριστο εν καιρώ να τα μοιράζομαι αυτά μαζί σας”. Πρόσθεσε επίσης πως “δεν θα μου είναι ευχάριστο, να θέσω ενώπιον του “λαού” μια συμφωνία που δεν θα μπορεί να υιοθετηθεί να γίνει αποδεκτή και πριν φτάσουμε στο επίπεδο των δημοψηφισμάτων θα ενημερώνω συνεχώς την κοινή γνώμη και θα αξιολογούμε μαζί που πηγαίνουμε και σε ποιο σημείο πρέπει να σταθούμε”.

Όπως υποστήριξε ο κατοχικός ηγέτης ο τουρκο”κυπριακός” “λαός” μπήγοντας τα νύχια του σε αυτά τα εδάφη συνέχισε τον αγώνα του που τον έφερε μέχρι τις μέρες μας και ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί σε γεωγραφία που δημιουργήθηκε το 1974 και κατοχύρωσε, σύμφωνα με τον ίδιο, τη διζωνικότητα. Αυτή η διζωνικότητα και οι δύο “λαοί” είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν, είπε. Ενώ κλείνοντας επανέλαβε πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έχει παρακαθίσει με καλή πρόθεση για μια συμφωνία, αλλά όχι για μια συμφωνία “ό,τι να ‘ναι”.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε μετέπειτα με τον σύνδεσμο των Βρετανών που διαμένουν στα κατεχόμενα, ο Ντερβίς Έρογλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ύπαρξη ενός τέτοιου συνδέσμου, τις κοινωνικές του εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες.

Ενώ πρόσθεσε, ότι οι υπήκοοι ξένων χωρών, οι οποίοι κατοικούν ιδιαίτερα στην περιοχή της κατεχόμενης Κερύνειας μπορούν να συνεργαστούν και συνδέονται με τον ντόπιο πληθυσμό κάτω από έναν σύνδεσμο. Ο ίδιος, δήλωσε, επιδοκιμάζει το να πηγαίνουν και να ζουν στα κατεχόμενα υπήκοοι διαφόρων χωρών τους οποίους, όπως είπε, βλέπει ως φίλους και όχι ως ξένους και θεωρεί πολύ ωραίο πράγμα τη συνεργασία μαζί τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδέσμου Βρετανών στο ψευδοκράτος, Ισίκ Μουχτάρογλου, ενημέρωσε για το διοικητικό συμβούλιό τους, λέγοντας ότι μέλη είναι οι Βρετανοί που μένουν στα κατεχόμενα, ξένοι από άλλες χώρες, αλλά και Τουρκο”κύπριοι”. Το διοικητικό τους συμβούλιο, ανέφερε μάλιστα, πως αποτελείται από πέντε Τούρκους και πέντε αγγλόφωνους.

Ο Έρογλου συνεχίζει τα παιχνίδια εκμηδενίζοντας σε κάθε του λέξη την ανοχική κυβέρνηση Αναστασιάδη. Οι κυβερνώντες μας υποκύπτουν σε όλα ενώ τείνουν χείρα βοηθείας προς τους αδελφούς τους Τουρκο”κύπριους” και επικροτούν εμμέσως την προσπάθεια του κατακτητή για νόμιμη εγκαθίδρυση του. Αποτέλεσμα αυτού είναι να παραγκωνιστεί ο κυπριακός Ελληνισμός μέσα στην ίδια του την πατρίδα για χάριν του εισβολέα. Θα το επιτρέψεις;