Πώς το λέει (ακριβώς) ο θυμόσοφος λαός; “Ο καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο”. Ή μάλλον καλύτερα “ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται” ή τέλος πάντων μπορούμε στην περίπτωση του Ταγίπ Ερντογάν να προσθέσουμε όποια ρήση θέλουμε περί ονείρων και οραμάτων. Διότι, σημασία έχει ότι όταν ξυπνήσει ο νεοσουλτάνος θα έρθει μπροστά στην πραγματικότητα. Η Κύπρος ούτε Νομός ούτε επαρχία της Τουρκίας είναι, ούτε τα κατεχόμενα αποτελούν ένα ανεξάρτητο κράτος μέλος της νεοσουλτανικής του φιλοδοξίας. Η Κύπρος είναι ελληνική πάει και τελείωσε και αυτό δεν είναι το δικό μας όνειρο αλλά η δική μας αλήθεια, η δική μας ιστορία το δικό μας παρελθόν, το δικό μας μέλον και παρών.

Ο εκ των συμβούλων του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του για την Κύπρο ότι είναι μια υπερπόντια επαρχία της Τουρκίας. Άποψη που ασπάζεται και ο νεοσουλτάνος θέλοντας να αποδείξουν ότι τα κατεχόμενα είναι υπό την πλήρη κυριαρχία τους.

Τώρα, όσον αφορά της ψευδοαντιδράσεις των ψευδοεκπροσώπων της ψευδοκυβέρνησης του ψευδοκράτους είναι ακόμη μια προσπάθεια για στάχτη στα μάτια. Όλοι, είδαμε τις αντιδράσεις του Μουσταφά Ακκιντζί στο Μοντ Πελεράν 2, όπου λάμβανε τηλεφωνικές εντολές από τον Ταγίπ Ερντογάν. Την διακοπή των συνομιλιών λίγο πριν από το δημοψήφισμα της Τουρκίας, ώστε να ενισχύσει την εκστρατεία του νεοσουλτάνου υπέρ του ναι και τέλος την συμπεριφορά του Μουσταφά σχετικά με το ενωτικό δημοψήφισμα. Αυτά, είναι παραδείγματα πολύ πρόσφατα. Δεν ανατρέξαμε στο παρελθόν. Σταθήκαμε σε αυτά που συνέβησαν μόνο τους τελευταίους μήνες που αποδεικνύουν περίτρανα τον ρόλο τους σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που δυστυχώς εδώ τα δυο δήθεν μεγάλα κόμματα του τόπου ενίσχυσαν αυτούς τους ρόλους.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ