Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah αναφέρεται στην πρόθεση δημιουργίας αγωγού που θα μεταφέρει Φυσικό Αέριο από τα κατεχόμενα στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη. Μπορεί μια τέτοια εξαγγελία να στερείτε ρεαλιστικής προσέγγισης, όμως αυτό δεν μπορεί να σταθεί ικανό να εμποδίσει την Τουρκία από το να προχωρήσει στην υλοποίηση του, καθώς πάνω από την λογική, θέτει τις στρατηγικές της επιδιώξεις.

Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός τους αποσαφηνίζει το γεγονός ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν την δημιουργία του αγωγού East Med, που θα ενώνει ενεργειακά την Κύπρο με την Ελλάδα και ακολούθως με την υπόλοιπη Ευρώπη, αφού αποτελεί ανάχωμα απέναντι στην τουρκική επεκτατική πολιτική.

Πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι η δημιουργία του αγωγού East Med, ενός έργου που αναβαθμίζει γεωπολιτικά την Κύπρο και ευρύτερα τον ελληνισμό. Καλούμε για πολλοστή φορά την Κυβέρνηση να θέσει σε προτεραιότητα την υλοποίηση του συγκεκριμένου αγωγού, που θα θωρακίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)