Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Μιχαλάκης Μιχαήλ απέστειλε χθες (15/6) επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για το Ισλαμικό τέμενος που λειτουργεί παράνομα στην Πάφο όπου απαιτεί επικύρωση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για απομάκρυνση και κατεδάφιση ΟΛΩΝ των παράνομων κατασκευών και προσθηκών που δυστυχώς παραμένουν ακόμα μέχρι και σήμερα. Ακολουθεί αυτούσια η Επιστολή:

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρία συνάδελφοι,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε στην περιοχή Κάτω Πάφου στην Οδό Αγίας Κυριακής και Παφίας Αφροδίτης βρίσκεται κατοικία που έχει μετατραπεί σε χώρο άσκησης λατρείας από τους μουσουλμάνους και “βαφτίστηκε“ στην ουσία σε μουσουλμανικό τέμενος. Την κηδεμονία του συγκεκριμένου υποστατικού κατέχει με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η Παγκόσμια Οργάνωση Ισλαμιστών από τον Ιούλιο του 2007 σαν χώρος που θα ικανοποιεί τις θρησκευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων.

Η εν λόγω Οργάνωση των Ισλαμιστών αιτήθηκε στον Δήμο Πάφου πολεοδομική άδεια για επέκταση του τεμένους και προσθήκη αποχωρητηρίου και απορρίφτηκε τόσο τις 4 Ιανουαρίου 2011 όσο και στις 16 Απριλίου 2013 αλλά και στις 10 Ιουνίου 2013 ασκώντας νόμιμα τα καθήκοντα του σαν πολεοδομική αρχή που είναι και βάση της νομοθεσίας έχουμε το κάθε δικαίωμα να πράξουμε χωρίς παρεμβολές από κανένα.

Στις 25 Ιουνίου 2013 ο Δήμος Πάφου πήρε την σωστή απόφαση για άρση των παρανομιών που ήδη εντωμεταξύ παράνομα οι διαχειριστές προχώρησαν και εκτέλεσαν χωρίς καμία εξασφάλιση άδειας και έχοντας ήδη εις γνώσιν τους ότι οι αιτήσεις τους απορρίφτηκαν.

Στις 16 Ιουλίου 2013 ο Δήμος Πάφου απέστειλε ειδοποίηση επιβολής στον κηδεμόνα για αποκατάσταση της νομιμότητας η οποία προφανώς κατέληξε στα σκουπίδια περιφρονώντας κάθε αρχή δικαίου της δημοκρατίας και των νόμων αυτής από τους κηδεμόνες.

Στις 23 Ιουλίου 2013 το Δημοτικό συμβούλιο αφού επικύρωσε προηγούμενη απόφαση για άρση των παρανομιών βρέθηκε και στην δυσάρεστη θέση να ανακαλύψει εκ νέου επιπρόσθετες παράνομες κατασκευές, πράξη που θεωρώ άκρως προκλητική και ταυτόχρονα εχθρική προς τους θεσμούς και κάθε έννοια δημοκρατίας προς την χώρα μας αλλά και τους πολίτες και δημότες αυτής.

Σαν νέο μέλος του Δημοτικού συμβουλίου Πάφου όντας παρών στις συνεδριάσεις και ένας εκ των οποίων που υπερψήφισε την νέα πολεοδομική πολιτική που ο Δήμος έχει χαράξει στην προσπάθεια ίσης μεταχείρισης και αντιμετώπισης όλων των φορολογούμενων δημοτών και πολιτών για την αισθητική αναβάθμιση και καλλωπισμό της πόλης είναι το ελάχιστό υποκριτικό από πλευράς του Δήμου Πάφου να κλείνει ερμητικά τα μάτια και να κάνει πλάτες σε κάθε λογής παράνομων κατασκευών που έλαβαν χώρα στο εν λόγω υποστατικό και την ίδια ώρα να εφαρμόζεται αλλού με πάσα αυστηρότητα αυτό που προνοεί η νομοθεσία και η εξουσία που διαθέτει ο δήμος σαν ανεξάρτητη πολεοδομική αρχή που είναι.

Εάν θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς πολίτες μίας δημοκρατικής χώρας όπου όλοι ανεξαιρέτως οι νόμιμοι κάτοικοι και πολίτες είμαστε ίσοι κάτω από την ομπρέλα της νομιμότητας και δικαιοσύνης ΖΗΤΩ και ΑΠΑΙΤΩ πρώτα σαν πολίτης και μετά σαν δημοτικός σύμβουλος άμεση επικύρωση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για απομάκρυνση και κατεδάφιση ΟΛΩΝ των παράνομων κατασκευών και προσθηκών που δυστυχώς παραμένουν ακόμα μέχρι και σήμερα.

Ζητώ δηλαδή το αυτονόητο το οποίο δεν είναι άλλο από την εφαρμογή του νόμου και τηναποκατάσταση της τάξης εάν θέλουμε σαν σώμα και σαν θεσμός στα μάτια των πολιτών, που στην ουσία εγκληματούμε συνειδητά εις βάρος τους, να είμαστε η αντανάκλαση της ισονομίας, δικαιοσύνης και ίσης μεταχείρισης προς όλους χωρίς άλλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση και υπεκφυγές αλλά και χωρίς φόβο και πάθος.

Με εκτίμηση
Μιχάλης Μιχαήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου Ε.ΛΑ.Μ.
15/6/2017