Με μία στήλη η οποία ξερνά μίσος κατά του εθνικιστικού κινήματος σε Ελλάδα και Κύπρο, δίνει την εκδοχή της Κυβέρνησης για τα τουρκικά πυρομαχικά τα οποία πάνε προς καταστροφή από ιδιωτική εταιρεία. Μέσω ειρωνιών και ύβρεων, περί εγκληματικής οργάνωσης, ο αρθρογράφος του Πολίτη ανακοινώνει ακόμα και διώξεις για το άτομο που διέρευσε την είδηση προς την δημοσιογραφική ομάδα της ιστοσελίδας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)!

Ο καλά δικτυομένος “μάχιμος” δημοσιογράφος αστυνομικού και στρατιωτικού ρεπορτάζ, ας κοιτάξει τα του οίκου του και της εφημερίδας του, πριν αρχίσει να πετάει πέτρες. Για να μην θυμηθούμε την υπόθεση αγοράς των αυτοκινούμενων κινέζικων πυροβόλων που θα αγόραζε η Εθνική Φρουρά και λόγω κάποιων δημοσιευμάτων από την εφημερίδα Πολίτης, τελικά αυτή ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων του Πυροβολικού να είναι στην εποχή της Κορέας και του Βιετνάμ με ρυμουλκούμενα ακόμη πυροβόλα. 

Όσο για το αν μπήκε η Εθνική Φρουρά και το ΥΠΑΜ σε διάλογο με την δημοσιογραφική ομάδα της ιστοσελίδας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), www.elam.com.cy, αποδεικνύεται από την αναγκαιότητα απάντησης στο σχετικό δημοσίευμα. Άλλωστε αυτό που ζήτησε η δημοσιογραφική ομάδα, ήταν μία λογική απάντηση για το που βρέθηκαν πυρομαχικά τουρκικής κατασκευής σε αποθήκες της Εθνικής Φρουράς. Κάποια ερωτήματα όμως σαφώς συνεχίζουν να υφίστανται.

Αν τα πυρομαχικά αυτά είχαν κατασχεθεί από τουρκοκυπριακούς θύλακες γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν από το 1974 ως σήμερα έστω για εκπαίδευση σε βολές πολυβόλων 0,50′; Υπάρχει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης Διοικητικής Μέριμνας στην Εθνική Φρουρά, ούτως ώστε βλήματα και πυρομαχικά κοντά στο όριο ζωής τους να καταναλώνονται στην εκπαίδευση και να αντικαθίστανται από καινούργια για να εκπαιδεύεται το προσωπικό και να μην υπάρχουν τα κόστη μετά για την καταστροφή τους; Τα ερωτήματα αυτά προς την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς να θεωρούνται καλόπιστα από την πλευρά μας με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία της. 

Ειδησιογραφική ομάδα

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

www.elam.com.cy