Χαιρετίζουμε την απόφαση της Αυστρία να ασκήσει βέτο στο χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων για την έκδοση συμπερασμάτων. Η Αυστρία ζητούσε όπως απαλειφθεί από τα συμπεράσματα η οποιαδήποτε αναφορά σε ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας και δεν υποχωρούσε από αυτή της την θέση.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα θέλαμε να στηλιτεύσουμε την στάση της κυπριακής Κυβέρνησης, η οποία δεν ήταν υπέρ του παγώματος των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών, λόγω των εξελίξεων στο Κυπριακό και στήριξε τις συμβιβαστικές προτάσεις της Σλοβακικής Προεδρίας.

Τονίσαμε πολλές φορές ότι σαν Κυπριακή Δημοκρατία θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε στα δέοντα το αρνητικό κλίμα που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ευρώπη έναντι της Τουρκίας. Δυστυχώς βλέπουμε την Αυστρία να χαράζει τον δρόμο, που έπρεπε πρωτοπόρα να ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία, της οποίας την ύπαρξη της η Τουρκία δεν αναγνωρίζει και κατέχει δια της χρήσης όπλων τα εδάφη της παράνομα.

Δυστυχώς όσο δεν έχουμε το σθένος και την πολιτική ανδρεία να διεκδικήσουμε, όσο θα προσκυνούμε για να μην δυσαρεστήσουμε την Τουρκία, όσο θα υποχωρούμε από τα ιστορικά μας δίκαια για να φανούμε δήθεν καλοί, άλλο τόσο θα είμαστε καταδικασμένοι να καταλήγουμε σε τραγικούς και οδυνηρούς συμβιβασμούς.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)