Δημοσκόπηση διενήργησε η εταιρία Symmetron Market Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου σύμφωνα με τα ευρήματα της Δημοσκόπησης το ΕΛΑΜ ανέβηκε στην 5η θέση μπροστά από Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγους και Αλληλεγγύη, ενώ για τις Προεδρικές Εκλογές, φαίνεται να εκτυλίσσεται ένα ντέρμπι για την 4η θέση ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου και τον Γ. Λιλλήκα, με την διαφορά να βρίσκεται στο 0.3%.

Πιο αναλυτικά, όπως δείχνει το γραφικό, ο κ. Αναστασιάδης λαμβάνει ποσοστό 34.8%, ο κ. Παπαδόπουλος 21.7%, ο κ. Μαλάς 21.3%, ο κ. Λιλλήκας 4.1% και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου 3.8% (4.3% με την αναγωγή επί της διευκρινισμένης ψήφου), παρουσιάζοντας αύξηση 1.3% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, όπου είχε λάβει 2.8%.

Η Δημοσκόπηση επίσης παρουσιάζει την δυναμική των κομμάτων, σε περίπτωση που διενεργούνταν βουλευτικές εκλογές, όπου το ΕΛΑΜ ανεβαίνει στην 5η θέση, σε σχέση με την 8η που έλαβε στις Βουλευτικές εκλογές του 2016, με ποσοστό 3.7% και μόλις μία ποσοστιαία μονάδα πίσω από την 4η ΕΔΕΚ που λαμβάνει 4.8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αναγωγή επί της διευκρινισμένης ψήφου, το ποσοστό του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ανέρχεται στο 5.1%, παρουσιάζοντας αύξηση 1.4% σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016.

Αν και είναι κοινώς αποδεκτό ότι το ΕΛΑΜ παρουσιάζει συνεχή δημοσκοπική άνοδο, όμως το κίνημά μας θα συνεχίσει προσγειωμένα τον αγώνα του, καθώς ποτέ δεν βασίστηκε στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Άλλωστε, για εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές κανένα ποσοστό δεν είναι ικανοποιητικό μπροστά στην σωτηρία της πατρίδας μας και δεν εφησυχαζόμαστε με καμία δημοσκόπηση.

Για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, που θα καταδείξει τα ακριβή ποσοστά του ΕΛΑΜ και θα επιβεβαιώσει την άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος, θα είναι το βράδυ των εκλογών, στις 28 Ιανουαρίου.