Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε δια του παρόντος Δελτίου Τύπου να καταδικάσει την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, στα πλαίσια του δήθεν Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδος-Τουρκίας. Άλλωστε, για ποια συνεργασία μιλάνε είναι πραγματικά άξιον απορίας.

Την στιγμή μάλιστα, που η Κυπριακή Κυβέρνηση, όπως πολύ σωστά έπραξε, τηρεί αποχή από τις συνομιλίες, λόγω της προκλητικής αμφισβήτησης της Κυπριακής ΑΟΖ, η κίνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης μπορεί να αποκαλεστεί τουλάχιστον ως άστοχη. Πόσο μάλλον δε, όταν η ατολμία και η δειλία των πολιτικάντηδων, αφήνει την Κύπρο ανοχύρωτη και εκτεθειμένη έναντι των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας, μη ενεργοποιώντας το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα και μη παρέχοντας την οποιαδήποτε άλλη στήριξη, επιτρέποντας στην ουσία στο «Μπαρμπαρός» να σεργιανίζει ανενόχλητο στην ΑΟΖ μας, την Άγκυρα να εποφθαλμιά οφέλη στο Κυπριακό Φυσικό Αέριο και η Τουρκία να συνεχίζει να έχει βλέψεις κυριαρχίας για ολόκληρο το νησί, μέσω της κατάπτυστης «λύσης» Ομοσπονδίας.

Δια μέσω τουρκικών εκβιασμών και απειλών η Ελληνική Κυβέρνηση θα έπρεπε να κραταεί σκληρή και πάνω από όλα Εθνική στάση, έναντι της Τουρκίας, διαφυλάττοντας στο έπακρο τα συμφέροντα όλου του Ελληνισμού.  Η πολιτική του «κατευνασμού» απέτυχε, προ πολλού, όταν από το ’74 ο προκάτοχος τους Κ. Καραμανλής άφηνε την Κύπρο  έρμαιο στις ορέξεις του «Αττίλα ΙΙ», λέγοντας, στις 15 Αυγούστου 1974 σε διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό, το ιστορικό «…δεν είχε άλλην επιλογήν παρά να δώσει μάχη στον διπλωματικόν τομέα», με όλα τα γνωστά σημερινά αποτελέσματα.

Η Ελλάδα και γενικότερα ο Ελληνισμός, ρεαλιστικά ομιλούντες, χρειάζεται μια Εθνική Κυβέρνηση για να σωθεί, που αποτελεί το μοναδικό φως στην άβυσσο του πολιτικού κατεστημένου. Μια κυβέρνηση που αντιλαμβανόμενη τα Εθνικά και Λαϊκά Συμφέροντα θα έχει το σθένος να πει στον Νταβούτογλου και στον κάθε επιβουλέα των Εθνικών μας συμφερόντων με στεντόρεια φωνή, ότι είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)