Δια της παρούσης το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) γνωστοποιεί την απαράδεκτη στάση της Βουλής των Αντιπροσώπων και πιο συγκεκριμένα της Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Ενώ αρχικά είχαμε προσκαλεστεί (7 Μαΐου 2015), όπως και όλα τα εγγεγραμμένα πολιτικά κόμματα (κοινοβουλευτικά και μη) για να παραστούμε στην συνεδρία της Επιτροπής και να παρουσιάσουμε τις δικές μας προτάσεις για τον περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμο, ξαφνικά λιγότερο από ένα 24ωρο πριν η πρόσκληση αυτή ανακαλέστηκε με το αιτιολογικό ότι «δεν κρίνεται απαραίτητη η παρουσία μας στο παρόν στάδιο».

Μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι οι συνεδρίες συνεχίζονται κανονικά και αντ’ αυτού ουδεμία πρόσκληση, ούτε καν απάντηση λάβαμε έως και σήμερα, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που αποστείλαμε, ενώ μάλιστα ορίστηκε και για ψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής στις 9 Ιουλίου.

Δυστυχώς σε άλλες περιπτώσεις, βλέπουμε να προσκαλούνται οι ενδιαφερόμενες και άμεσα επηρεαζόμενες πλευρές στις εκάστοτε συνεδρίες για συζήτηση επί συγκεκριμένων θεμάτων, όπως για παράδειγμα προ ολίγων ημερών όταν στην Επιτροπή Εσωτερικών και Νομικών της Βουλής πραγματοποιήθηκε συνεδρία για το σύμφωνο συμβίωσης, όπου καλέστηκαν δεκάδες γνωστές και άγνωστες οργανώσεις.

Δεν μπορούμε να κρύψουμε το προβληματισμό που μας διακατέχει για τα όσα τεκταίνονται εν τη απουσία μας, αλλά και να εκλάβουμε την αισθητή αυτή άρνηση κατά του Κινήματος μας, ως ύπουλη που απώτερο στόχο και σκοπό έχει να πλήξει την μοναδική φωνή αντίστασης, διαφυλάσσοντας και εξυπηρετώντας γνωστά κομματικά συμφέροντα.

Επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω τοποθετήσεις στο εγγύς μέλλον.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

επιστολη-αιτημαNEO df2bb