Τρία αυτοκίνητα στον Αστρομερίτη, τυλίχθηκαν στις φλόγες από χέρι εμπρηστή, όπως δείχνουν οι προκαταρκτικές έρευνες της Αστυνομίας. Τα αυτοκίνητα είναι ιδιοκτησία δεσμοφύλακα και συγγενικών του προσώπων.

Η φωτιά που ξέσπασε στις 2 μετά τα μεσάνυχτα σβήστηκε με την παρέμβαση πολιτών, πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής, αφού πρώτα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα τρία αυτοκίνητα, οι οποίες εκτιμούνται στις 4 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των δεσμοφυλάκων Σωτήρη Δαλίτη, η συντεχνία ζήτησε ήδη τη λήψη μέτρων σε δυο συναντήσεις που είχε πρόσφατα με τον αρμόδιο υπουργό, ωστόσο, τόνισε, κάποιοι από το χώρο των φυλακών αποφεύγουν να συμμορφωθούν και να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις που δόθηκαν.

Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες του ΕΛΑΜ το οποίο ζήτησε όπως συζητηθεί το ζήτημα της στοχοποίησης των δεσμοφυλάκων στην αρμόδια Επιτροπή Νομικών για την εξεύρεση τρόπου αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού.

Το αίτημα κατατέθηκε επίσημα στις 5 του Σεπτέμβρη και από τότε παραμένει και αυτό (όπως και τόσες άλλες προτάσεις και εισηγήσεις του ΕΛΑΜ) στα συρτάρια του προέδρου της επιτροπής. Καλούμε την επιτροπή Νομικών, καθώς και τον πρόεδρό της βουλευτή του ΔΗΣΥ Γεώργιο Γεωργίου όπως εγγράψει το θέμα άμεσα στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής.