Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου ξεκίνησε νέος κύκλος μαζικών συλλήψεων από την τουρκική αστυνομία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε 121 πρώην εργαζομένους του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας οι οποίοι είναι ύποπτοι ότι συνδέονται με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ομάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Τουρκίας ξεκίνησαν ταυτόχρονες επιδρομές σε 30 επαρχίες για να συλλάβουν τους υπόπτους. Πιστεύεται πως κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούν το ByLock, μια εφαρμογή αποκρυπτογραφημένων μηνυμάτων, την οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Περισσότεροι από 50.000 πολίτες έχουν φυλακιστεί και αναμένουν να δικαστούν στο πλαίσιο των διώξεων που ξεκίνησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, ενώ 150.000 εργαζόμενοι στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα και τον στρατό, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή έχουν χάσει τις θέσεις τους.