Μπορεί ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας να δηλώνει ότι δεν «μιλάει με το ΕΛΑΜ», όμως ο τουρκοκύπριος Ευρωβουλευτής τους επιβεβαιώνει ότι είναι άλλες οι προτεραιότητες τους, αφού έχουν μετατραπεί στον καλύτερο εκπρόσωπο της Τουρκίας εντός της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, με γραφείο στα κατεχόμενα, μετά τα όσα έπραξε κατά καιρούς, ακόμα και την καταψήφιση καταδίκης του τουρκολιβυκού μνημονίου, κατήγγειλε την Κυπριακή Δημοκρατία για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών μεικτών γάμων Τουρκοκυπρίων με Τούρκους εποίκους, που στερούνται το δικαίωμα στην Κυπριακή Ιθαγένεια.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί για πολλοστή φορά το κόμμα της αριστεράς να αφήσει τις υπεκφυγές και να τοποθετηθεί δημόσια αναφορικά με την στάση του τουρκοκύπριου Ευρωβουλευτή του.

Μπορεί το ΑΚΕΛ να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Τούρκων της Κύπρου, στον αντίποδα όμως υπάρχει το ΕΛΑΜ που δίνει αγώνα για τους πρόσφυγες μας και επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)