Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις από τον ηγέτη της κατοχής, όσον αφορά τις πρόνοιες του σχεδίου που βρίσκεται υπό επεξεργασία, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για την αμφιβόλου βιωσιμότητας λύση του Κυπριακού.

Όπως αναφέρει δεν θα φύγουν οι έποικοι, οι οποίοι μάλιστα θα εργάζονται στις νέες θέσεις που θα ανοίξουν μέσα από τη λύση, τονίζοντας, ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν γίνεται λόγος για πολιτεία, αλλά για κράτη και ότι ισότιμα τερματίζεται η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας στα συντάγματα των ιδρυτικών κρατών.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει για πολλοστή φορά ότι οι ακολουθούμενες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό στην βάση Διζωνική Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, έχουν ολέθρια αποτελέσματα για τον τόπο μας, αλλά και για την επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου στην γη των προγόνων του.

Οι παράλογες αξιώσεις της κατοχικής κυβέρνησης και της Τουρκίας, για παραμονή εποίκων, τουρκικές εγγυήσεις, εκ περιτροπής προεδρία, μη επιστροφή εδαφών και προσφύγων, θα πρέπει να μας αφυπνίσουν από τον λήθαργο στον οποίο μας έχει ρίξει η πολιτική του «λέμε σε όλα ΝΑΙ». Ας κατανοήσουμε επιτέλους, ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τις ατελέσφορες συνομιλίες άμεσα, αφού δεν επιφέρουν κανένα απολύτως όφελος, πριν χάσουμε τα πάντα με την πολιτική των υποχωρήσεων. 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)