Μετά από την δημόσια καταγγελία που έκανε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου την Τετάρτη (11/9) από τη Βουλή, ότι Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου αφαίρεσε από μαθήτρια τον βαπτιστικό της σταυρό, σήμερα προέβη σε νέα καταγγελία στον ραδιοφωνικό σταθμό «Active», ότι η ίδια Διευθύντρια, επικαλούμενη δήθεν τους σχολικούς κανονισμούς, υποχρέωσε και δεύτερο μαθητή να αφαιρέσει το κομποσκοίνι που φορούσε στο χέρι του.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επισήμανε πως για άλλη μια φορά εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά, καθώς στην περίπτωση της μαθήτριας με τη μαντήλα τιμωρήθηκε ένας διευθυντής που προσπάθησε να εφαρμόσει τον σχολικό κανονισμό πριν καν ολοκληρωθεί η έρευνα, ενώ αντιθέτως κανείς δεν ασχολείται με την Διευθύντρια που αφαίρεσε τον σταυρό από δύο μαθητές.

Επίσης, ο κ. Χρίστου καυτηρίασε τη στάση των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων που στη περίπτωση της μαντήλας έσπευσαν να καταδικάσουν το περιστατικό, αλλά δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία και στην περίπτωση αφαίρεσης σταυρού, που αποτελεί το σύμβολο της χριστιανικής πίστης.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, το όλο ζήτημα που έχει προκύψει έχει πολιτικές προεκτάσεις και τόνισε πως αναμένει τοποθέτηση και διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας.

Αίσθηση όμως προκαλούν και οι δηλώσεις της μητέρας του μαθητή στο Omega, καθώς όπως είπε προχώρησε σε καταγγελία του περιστατικού σε επιθεωρήτρια του Υπουργείου Παιδείας, η οποία όμως υποστήριξε πως το κομποσκοίνι είναι κόσμημα και απαγορεύεται βάσει των κανονισμών. Σε ερώτηση όμως της μητέρας για ποιο λόγο το κομποσκοίνι με τον σταυρό θεωρείται κόσμημα, την ίδια στιγμή που η Μαντήλα δεν θεωρείται κουκούλα αλλά θρησκευτική ενδυμασία, έλαβε την απαράδεκτη απάντηση από την επιθεωρήτρια πως δεν είναι το ίδιο και πως η μαντήλα επιτρέπεται.