Άρθρο του Προέδρου του ΕΛΑΜ που δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Για ένα ακόμη άρθρο ασχολούμαι με το μείζον ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Τα τελευταία γεγονότα με αναγκάζουν να καταθέσω για μία ακόμη φορά τις θέσεις και τις απόψεις μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Κατ’αρχάς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το ΕΛΑΜ από το 2008 έχει θέσει το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ψηλά στην πολιτική του ατζέντα. Διοργανώσαμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και ομιλίες ενημέρωσης, καταθέσαμε ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική και πετύχαμε να αναδείξουμε αυτό το μεγάλο ζήτημα.

Μπορεί από τους πλείστους πολιτικούς χώρους να λάβαμε χαρακτηρισμούς όπως ‘φασίστες’ και ‘ξενοφοβικοί’ αλλά γνωρίζαμε πολύ καλά πως το μόνο που επιδιώκουμε είναι να προστατεύσουμε την Πατρίδα μας από τις απειλές που δημιουργήθηκαν.

Δυστυχώς για την Κύπρο, το ΕΛΑΜ επιβεβαιώθηκε. Οι σημερινοί αριθμοί τρομάζουν και το ποσοστό των παράνομων μεταναστών-αιτητών πολιτικού ασύλου είναι τετραπλάσιο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι καθημερινές εγκληματικές ενέργειες (δολοφονίες στο κέντρο της Λευκωσίας, μαχαιρώματα, ληστείες κτλ) σε συνδυασμό με τους διάφορους άλλους κινδύνους οφείλουν να κτυπήσουν το καμπανάκι στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία του τόπου, ώστε να λάβει μέτρα προτού να είναι αργά.

Οι τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών είναι σαφώς προς την ορθή κατεύθυνση. Αρκετοί παράνομοι μετανάστες εκμεταλλεύονται τη σύνθετη νομοθεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας που τους επιτρέπει να διαιωνίζουν την παραμονή τους στην επικράτειά της χωρίς οποιαδήποτε ιδιαίτερη προσπάθεια. Τα όσα όμως ανακοίνωσε ο Υπουργός είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι μπροστά σε όλα όσα πρέπει να γίνουν για να υπάρξει μία ολιστική επίλυση του προβλήματος.

Ως ΕΛΑΜ έχουμε καταθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία σειρά προτάσεων για τις οποίες θεωρούμε ότι η εφαρμογή τους θα χτυπήσει στη ρίζα του το πρόβλημα:

  • ΑΝΑΣΤΟΛΗ των ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ χορήγησης ασύλου σε παρανόμως εισερχομένους στην Κύπρο, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ για την Ελλάδα (09.03.2020), έως ότου ο αριθμός μειωθεί κάτω από 1%, όπως ορίζει η Ε.Ε.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ σε παράνομους μετανάστες (ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ καταψήφισαν την πρότασή μας)
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ σε φοιτητές και όσους βρίσκονται στην Κύπρο με καθεστώς εργασίας να καταθέτουν αίτηση πολιτικού ασύλου.
  • ΑΠΕΛΑΣΗ όσων αλλοδαπών έχουν προχωρήσει σε εγκληματικές ενέργειες.
  • ΚΛΕΙΣΙΜΟ όλων των οδοφραγμάτων, με αυστηρότατη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και της γραμμής αντιπαράταξης
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ όσων βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, αξιοποιώντας την απόφαση του ΕΔΑΔ για την Ισπανία (13.02.2020)
  • ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ σε δουλέμπορους και διακινητές

Τα πιο πάνω αποτελούν θέσεις οι οποίες είτε εφαρμόστηκαν με απόλυτη επιτυχία σε άλλα κράτη, είτε είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσει επιτυχώς η Κυπριακή Δημοκρατία την παράνομη μετανάστευση. Ένα πρόβλημα το οποίο προωθείται ξεκάθαρα από την Τουρκία με παραδοχές επίσημων αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Άλλωστε τα επίσημα στατιστικά (πάνω από 70% των παράνομων μεταναστών μας έρχονται από τα κατεχόμενα) επιβεβαιώνει την ανάγκη η Κύπρος να αναλάβει την πρωτοβουλία για την εφαρμογή μίας πολύ αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής. Τα ακραία προβλήματα απαιτούν ρηξικέλευθες λύσεις και οι ρηξικέλευθες λύσεις απαιτούν με τη σειρά τους ισχυρή εθνική πολιτική βούληση.

Το ΕΛΑΜ θα συνεχίσει το παραγωγικό του έργο. Να στηρίζει όσα θεωρεί πως κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση και να στηλιτεύει όσα διαιωνίζουν το πρόβλημα. Να καταθέτει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Λαού μας. Η μόνη κινητήρια δύναμη που οδηγεί την πολιτική δραστηριότητα του ΕΛΑΜ είναι η ανάγκη επιβίωσης του Ελληνισμού στην Κύπρο. Μία επιβίωση που απειλείται δημογραφικά από την ραγδαία αύξηση του αριθμού των αιτητών πολιτικού ασύλου και σε θέμα ασφάλειας από την κάθοδο χιλιάδων ακραίων Ισλαμιστών στο νησί.

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος ΕΛΑΜ
Βουλευτής Λευκωσίας