Μία ακόμη δημοσκόπηση για τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του Μαΐου παρουσίασε το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Η δημοσκόπηση η οποία είχε δείγμα 800 περίπου άτομα διενεργήθη το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις επερχόμενες ευρωεκλογές, 17% απαντά Δημοκρατικός Συναγερμός, 12% ΑΚΕΛ, 6% ΔΗΚΟ, 5% ΕΛΑΜ και 3% ΕΔΕΚ. Ποσοστό 29% δηλώνει ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει, 6% δεν απαντά, 2% απαντά άκυρο/λευκό ενώ 16% δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει.

Βάση των πιο πάνω δύο έδρες εξασφαλίζει ο ΔΗΣΥ, δύο το ΑΚΕΛ, μία έδρα το ΔΗΚΟ και μία έδρα το Ε.ΛΑ.Μ.

Τα πιο πάνω αποτελέσματα αφορούν ποσοστά χωρίς την απαραίτητη αναγωγή, κάτι που δείχνει πως το Κίνημά μας λαμβάνει διψήφια ποσοστά.

Με την αναγωγή επί της διευκρινισμένης ψήφου, τα αποτελέσματα είναι τα πιο κάτω:
ΔΗΣΥ – 37%
ΑΚΕΛ – 26%
ΔΗΚΟ – 13%
ΕΛΑΜ – 11%
ΕΔΕΚ – 6.5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ – 2.2%
ΔΗΠΑ – 0.8%

Οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζουν αυτό που είναι ολοφάνερο έξω στον λαό, που καθημερινά αγκαλιάζει όλο και περισσότερο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αφού έχει αποδείξει ότι είναι η φωνή της αλήθειας, η μοναδική Εθνική φωνή και η δύναμη που στηρίζει τον λαό με κάθε τρόπο, σε κάθε δυσκολία αντιμετωπίζει. Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες υπήρχε δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επίσης παρουσίαζε το Κίνημά μας να εξασφαλίζει μια εκ των έξι εδρών του Ευρωκοινοβουλίου.

Παρ’ όλα αυτά,  η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η 26η Μαΐου και το αποτέλεσμα της κάλπης. Ο εφησυχασμός δεν είναι μέρος του λεξιλογίου μας, αφού μέχρι εκείνη την ώρα χρειάζεται σκληρός αγώνας.

Αγώνας όχι για έδρα, ούτε για καρέκλα βολέματος, αλλά αγώνας για να αποκτήσει επιτέλους η Κύπρος Ευρωβουλευτή και να ακουστεί επιτέλους μια αληθινά πατριωτική φωνή στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Ευρώπη αλλάζει και η Κύπρος μαζί …

Μπροστά στον πιο αδυσώπητο πόλεμο που δέχεται η Πατρίδα μας, οφειλούμε να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια τους και να δώσουμε το μεγάλο αγώνα για μία Ευρώπη των Εθνών, πραγματικό σύμμαχο της Κύπρου και του Ελληνισμού.