Νέα άφιξη λαθρομεταναστών είχαμε σήμερα. Στις 7.00 η ώρα το πρωί, στο Ακάκι, παρά τον κύριο δρόμο Λευκωσίας – Αστρομερίτη, εντοπίστηκαν να περιφέρονται πεζοί 11 λαθρομετανάστες. Πρόκειται για οκτώ άντρες και τρία ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά, που αφίχθησαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας μέσω των κατεχομένων εδαφών μας.

Όλοι οι πιο πάνω οδηγήθηκαν σε ασφαλές χώρο της Αστυνομίας, ενώ ενημερώθηκαν και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες για συνδρομή βάσει των αρμοδιοτήτων τους.

Βλέπουμε πως η “εισβολή” λαθρομεταναστών συνεχίζεται αφού είναι ξεκάθαρο ότι οι αποτυχημένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα της ροής λαθρομεταναστών στην ευρωπαϊκή ήπειρο όχι μόνο δεν αποτρέπουν το φαινόμενο, αλλά αντιθέτως εντείνουν το πρόβλημα.

Είναι καιρός τα ευρωπαϊκά όργανα αλλά και οι Κυβερνήσεις των χωρών μας να σοβαρευτούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους υιοθετώντας τις προτάσεις και τις θέσεις των Εθνικιστών γύρω από το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και των ροών αλλοδαπών στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και όχι μόνο.