Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επικροτεί την πρόθεση της Κυβέρνησης για θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού για δεκαεννιά επαγγέλματα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Επιπλέον, επειδή οι πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες απολαμβάνουν την ασφάλεια του κατώτατου μισθού, εξαιρουμένου της Κυπριακής Δημοκρατίας, καλούμε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει την Πρόταση Νόμου του Κινήματός μας για θέσπιση κατώτατου ορίου μισθού για όλα τα επαγγέλματα, η οποία να υπενθυμίσουμε, για ακόμα μια φορά, ότι κατατέθηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων από τις 11 Ιουλίου του 2017.

Μια πρόταση που τυγχάνει ευρείας αποδοχής, αφού την ασπάστηκαν όλα τα επιτελεία των υποψηφίων κατά τις περασμένες προεδρικές εκλογές του 2018, ενώ πολλά πολιτικά κόμματα, παραβιάζοντας ακόμα και τους κανονισμούς της Βουλής, αντέγραψαν και επανακατέθεσαν την πρότασή μας, φτάνοντας στο σημείο να την παρουσιάζουν σαν δική τους σκέψη.

Η θεσμοθέτηση κατώτατου ορίου μισθού για όλα τα επαγγέλματα αποτελεί μια κοινωφελή πρόταση, η οποία θα πρέπει να στηριχθεί από την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)