Με τίτλο «να αντιδράσει η Κυβέρνηση στον εποικισμό και ας χαλάσει το «καλό κλίμα»», το Κίνημά μας είχε εκδώσει προ ολίγων ημερών, σχετικό Δελτίο Τύπου αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαβαντίς», για την επιχειρούμενη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Κύπρου.  

Λίγες μέρες μετά επανέρχεται το θέμα για «πολιτογράφηση» 26.500 Τούρκων ως «πολίτες» του ψευδοκράτους, εν μέσω απειλών για άμεση «λύση» του Κυπριακού μέχρι τέλος του χρόνου και όλα αυτά λίγες μέρες που ο Μουσταφά, επισκέφθηκε τον σουλτάνο Ερντογάν. Φαίνεται οι εντολές που έλαβε ο ηγέτης της κατοχής στην Άγκυρα, άρχισαν  να υλοποιούνται.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν ζητούμε, αλλά απαιτούμε από την Κυβέρνηση να καταγγείλει την Τουρκία και να απαιτήσει κυρώσεις εναντίον της, αφού ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα πολέμου, βάση αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων. Η πολιτική της υποτέλειας και του ραγιαδισμού δεν έχει αποτελέσματα και θα πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιδράσει στην συστηματική προσπάθεια πολιτικής αποίκησης των κατεχομένων, με στόχο την βαθμηδόν προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Η Τουρκία θα πρέπει να έχει επιπτώσεις και σοβαρές απώλειες από την συνεχιζόμενη παράνομη, δια της βίας, κατοχή της Κύπρου, αλλιώς το αδηφάγο αυτό τέρας θα ζητά όλο και περισσότερα, προχωρώντας τους σχεδιασμούς του για επανάκτηση της Κύπρου.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)