Τα προβλήματα λειτουργίας του Λιμανιού της Λεμεσού παραμένουν, με την κατάσταση να είναι χαώδης. Οι εμπλεκόμενες πλευρές εκφράζουν σφοδρά παράπονα τόσο για το περιεχόμενο της σύμβασης παραχώρησης του λιμανιού, όσο και για τους χειρισμούς του αρμόδιου Υπουργείου.

Ήδη, η δυσλειτουργία του λιμανιού έχει επιφέρει τρομερά προβλήματα σε επιχειρήσεις και μεταφορείς, με άμεσο αντίκτυπο στην κυπριακή Οικονομία.

Σήμερα, παραλάβαμε αντίγραφο της σύμβασης παραχώρησης το οποίο ήδη μελετούμε. Είναι θέμα αρχής για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πως οποιαδήποτε σύμβαση έχει να κάνει με παραχώρηση κρατικής υπηρεσίας ή πώληση κρατικής περιουσίας πρέπει να δημοσιεύεται για να εξασφαλίζεται η απαραίτητη διαφάνεια. Παράλληλα αναμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας του Γενικού Ελεγκτή για πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχε προειδοποιήσει ότι η ιδιωτικοποίηση μιας τόσο νευραλγικής σημασίας κρατικής δομής θα ήταν ένα μεγάλο λάθος.

Οι χειρισμοί της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το λιμάνι Λεμεσού πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες κρατικές δομές και εταιρείες.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης

Βουλευτής Αμμοχώστου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)