Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό και απεχθή τρόπο την απαράδεκτη τοποθέτηση του επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστήμιου Κύπρου, Παναγιώτη Σταυρινίδη, ότι θα «κόβει» φοιτητές που στηρίζουν το ΕΛΑΜ για τις πεποιθήσεις τους, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στο μάθημα, με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της νεολαίας του Κινήματος μας στις φοιτητικές εκλογές. Ένα σχόλιο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις δηλώσεις του Ερντογάν, ότι θα καθαρίσει τα Πανεπιστήμια από τους αντιφρονούντες.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής, ο οποίος ήταν υποψήφιος του ΑΚΕΛ σε διάφορες εκλογικές διαδικασίες, δεν μπορεί να κρύψει τις πολιτικές του πεποιθήσεις, όπως αυτές εκφράστηκαν στα σοβιετικά καθεστώτα, που έστελναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα γνωστά Γκουλάγκ, όσους είχαν αντίθετη άποψη.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ΑΚΕΛ έδρασε κατά τον ίδιο σοβιετικό τρόπο, στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών, μη αποδεχόμενο το ερωτηματολόγιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), απαξιώνοντας 22 χιλιάδες ψηφοφόρους.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλούμε, την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα, να λάβουν τα δέοντα μέτρα για να προστατέψουν την δημοκρατία που απειλείται, το Σύνταγμα που παραβιάζεται και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που καταστρατηγείται, από τον κόκκινο φασισμό του ΑΚΕΛ, που θέλει να περιορίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση και να φιμώσει την αντίθετη άποψη.

Επίσης, καλούμε τον Πρύτανη να προβεί στις απαραίτητες πειθαρχικές έρευνες όπως προνοούν οι κανονισμοί του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς επίσης και να τοποθετηθεί δημόσια επί του συγκεκριμένου ζητήματος, που προσβάλλει το Πανεπιστήμιο.

Τέλος, απευθύνουμε ερώτημα στον κ. Σταυρινίδη, αν με το ίδιο σκεπτικό που θα κόβει τους μαθητές που στηρίζουν το Κίνημά μας, θα ζητήσει να «κοπεί» και από τον μισθό του μέρισμα που προέρχεται από φορολογούμενους πολίτες που ψηφίζουν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), ή μήπως ο «αντιφασισμός» του έχει όρια;

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)