Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την Άτυπη Σύνοδο των «27» στις Βρυξέλλες, στην οποία αναφέρθηκε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Τονίζουμε όμως, ότι δεν πρέπει να μείνει η παρέμβαση της Κυπριακής Κυβέρνησης και της ΕΕ, μόνο στους εκβιασμούς, αλλά θα πρέπει να ληφθούν ουσιώδη μέτρα κατά της εισβολής της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν αποτελεί αυστηρό μήνυμα μια ανακοίνωση, αλλά θα πρέπει να αιτηθούμε να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις, αποκοπή της χρηματοδότησης της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, να προχωρήσουν τα κράτη – μέλη της ΕΕ σε εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας, να σταματήσει η όποια προσπάθεια απελευθέρωσης βίζας για Τούρκους πολίτες και η επέκταση της τελωνειακής ένωσης, καθώς και η αναβολή της Συνόδου στη Βάρνα.

Να σταλεί το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε τον πειρατή της μεσογείου, ξεκαθαρίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εκλιπούσα, με μέτρα που θα έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος για την Τουρκία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)