Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) παρευρέθηκε σε συνάντηση που διοργάνωσε η Ένωση Κοινοτήτων στην Σκαρίνου, στην παρουσία εκπροσώπων ΟΛΩΝ των κοινοτήτων Παγκύπρια και στην οποία ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε και άκουσε εισηγήσεις.

Η Παράταξη μας, η μόνη που είχε τοποθετηθεί εναντίον της αναβολής διεξαγωγής των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ερχόμενου Δεκεμβρίου, άκουσε τους προβληματισμούς ΟΛΩΝ των Κοινοταρχών και τις εισηγήσεις – σχέδιο δράσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ως Ε.ΛΑ.Μ δηλώσαμε από την αρχή ότι η μεταρρύθμιση είναι ωφέλιμο να γίνει, αλλά πρέπει να ληφθούν υπόψη ιδιαιτερότητες πολλών Δήμων και ειδικά Κοινοτήτων, και για να γίνει σωστά, επιβάλλεται ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε το όλο εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία διαφορετικά δεν θα έχουμε μεταρρύθμιση αλλά διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την Παράταξη μας εκπροσώπησαν ο βουλευτής Ε.ΛΑ.Μ Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κόμματος μας Δημήτρης Σούγλης οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και μίλησαν με τους επηρεαζόμενους στην συγκέντρωση.