Συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΠΑΚ, να επιτρέψει την είσοδο στις αίθουσες διδασκαλίας, μόνο σε εμβολιασμένους φοιτητές.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) επαναλάβαμε την έντονη διαφωνία μας σε αυτή την απόφαση δήλωσε ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου. Η τοποθέτηση και η δικαιολογία του Πρύτανη και κάποιων κομμάτων ενώπιον της Επιτροπής, ήταν «η αυτόνομη οντότητα του ΤΕΠΑΚ». Στην πραγματικότητα όμως το ΤΕΠΑΚ είναι ένα κρατικό, δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, συμπλήρωσε ο κ. Ιωάννου, το οποίο χορηγείται εξολοκλήρου από το κράτος. Ως εκ τούτου πρέπει να ακολουθεί πιστά τα διατάγματα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η απόφαση πρέπει να αρθεί άμεσα, να επιτραπεί η είσοδος ΟΛΩΝ των φοιτητών στις αίθουσες διδασκαλίας έχοντας στην κατοχή τους «ράπιτ τεστ», και να ξεκαθαρίσουμε ότι το 25% των φοιτητών οι οποίοι δεν δικαιούνται να συμμετέχουν στα μαθήματα, είναι συμπολίτες μας και οφείλουμε να τους σεβαστούμε. Έχουν και αυτοί δικαίωμα στην μάθηση και στην Παιδεία, κατέληξε ο βουλευτής του Ε.ΛΑ.Μ