Στην διάρκεια συζήτησης στην συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας, τέθηκε από το Ε.ΛΑ.Μ το θέμα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων και σιτοπαραγωγών μας. Η Επιτροπή συζήτησε για τον φάκελο που αφορά το κεφάλαιο χαλούμι.

Το Ε.ΛΑ.Μ μέσα από επιστολές του στα αρμόδια Υπουργεία αλλά και στην διάρκεια της συζήτησης στην βουλή, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση οικονομική ενίσχυση των ποιμνιοτρόφων καθώς και σε οποιεσδήποτε ελαφρύνσεις είναι δυνατόν να παραχωρηθούν, έτσι ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί μας να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους για παραγωγή γάλακτος.

Ο βουλευτής μας Λίνος Παπαγιάννης τόνισε την αναγκαιότητα, το κράτος να στηρίξει και τους υπόλοιπους παραγωγούς έτσι ώστε να αντέξουν τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν. Η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, είπε ο Λίνος Παπαγιάννης, πρέπει να αντιληφθούν ότι όσο καθυστερούν, πλήττονται οι παραγωγοί και το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό.

Όσο οι δικοί μας παραγωγοί δεν τυγχάνουν στήριξης και επιδότησης, συμπλήρωσε, αυξάνεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τα κατεχόμενα, τα οποία έχουν συνάψει σχέσεις με τρίτες χώρες και παράγουν παρόμοια προϊόντα, κάτι που λειτουργεί καταστροφικά προς τους δικούς μας παραγωγούς.

Ο βουλευτής μας τόνισε εξάλλου πως όσα έχουν εξαγγελθεί προς ενίσχυση των σιτοπαραγωγών μας, να προχωρήσουν άμεσα, όπως επίσης και η επιδότηση επιπλέον ποσού, έτσι ώστε να καταφέρουν όλοι οι κλάδοι να ανταπεξέλθουν.

(Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)