Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού συζητήθηκαν σήμερα οι επιπτώσεις που επέφεραν στην Κύπρο οι κυρώσεις απέναντι στην Ρωσική Ομοσπονδία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Οι αρμόδιες οργανώσεις (ΚΕΒΕ, ΟΕΒ κ.α), επέμειναν στην αναγκαιότητα να υπάρξει στήριξη από το Κράτος, καθώς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Ταυτόχρονα απαίτησαν και την στήριξη από την Ευρώπη, όπως άλλωστε έχει πράξει για άλλα κράτη – μέλη.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι κατανοεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, που δεν είναι μόνο το Ουκρανικό, αλλά και ο πληθωρισμός που έχουν επηρεάσει. Γίνονται διάφορες ενέργειες ανέφερε, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία της Επιτροπής, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Παράταξη μας στηρίζει τα αιτήματα των επιχειρήσεων στην Κύπρο που επηρεάστηκαν από αυτές τις κυρώσεις (που εργοδοτούν χιλιάδες συμπατριώτες μας), δηλαδή το αίτημα για στήριξη από το Κράτος αλλά και από την Ευρώπη.

Ως ΕΛΑΜ, πρόσθεσε, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη, η Κύπρος να εντοπίσει νέους προορισμούς απ’ όπου μπορεί να αντλήσει τουρίστες.

Επειδή δεν μένουμε μόνο στα λόγια, κατέληξε, προτείνουμε συγκεκριμένες εισηγήσεις όπως είναι η δημιουργία Ενιαίου Τουριστικού Δόγματος Ελλάδας και Κύπρου, όπου μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την υφιστάμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο κρατών, αλλά και διακρατική συμφωνία για απάλειψη των φόρων αεροδρομίων για πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις εισηγήσεις, είπε, για δημιουργία τουριστικού πακέτου με τίτλο «μια εβδομάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, τρία νησιά, δύο κράτη, ένας πολιτισμός».

Όλες οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη, στο βίντεο της ανάρτησης