Η ανακάλυψη τεραστίου κοιτάσματος Φυσικού Αερίου στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ αλλά και η διαπλάτυνση της διώρυγας του Σουέζ, δείχνει ξεκάθαρα ότι το ενδιαφέρον στην περιοχή θα αυξηθεί κατακόρυφα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πόσο μάλλον που το κοίτασμα Zohr, γειτνιάζει με τα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ, που τελικά ίσως κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις.

Τώρα που η θέση της Κύπρου θα αναβαθμιστεί και άλλο γεωστρατηγικά, είναι η ώρα να αδράξουμε την ευκαιρία.

Η κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει Εθνική πολιτική γραμμή, που θα καταστήσει την Κύπρο σημαντικό παράγοντα στην περιοχή και να προχωρήσει άμεσα σε εξόρυξη Φυσικού Αερίου, προς όφελος της ίδιας μας της Πατρίδας και του λαού μας.

Η Κύπρος σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι, σαν ενεργειακός πυλώνας της Ευρώπης που μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί με ορθές κινήσεις, αλλά ακόμα και με σωστές στρατηγικές συμμαχίες, δύναται να αλλάξει άρδην τα δεδομένα και από θέση ισχύος πλέον, χωρίς μεμψιμοιρίες και ωχαδελφισμούς, επιτέλους ως λαός να θέσουμε το Κυπριακό στην ορθή του βάση και να απαιτήσουμε από τη θέση αυτή όλα τα νόμιμα δικαιώματα που μας αναλογούν και που πηγάζουν μέσα από τα διεθνή ψηφίσματα.

Το μέλλον μας ανήκει, στο χέρι μας είναι αν θα το εκμεταλλευτούμε …

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)