Συνέχεια για το μείζον Εθνικό πρόβλημα του δημογραφικού, δόθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της οποίας προεδρεύει ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής μεταξύ των οργανώσεων, παρευρέθηκαν η Υπουργός Εργασίας κ. Ζέτα Αιμιλιάνιδου και η Υφυπουργός Πρόνοιας κ. Αναστασία Ανθούση.

Η Υπουργός Εργασίας ανέλυσε το σχέδιο δράσης της Κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό και τόνισε την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα, δηλώνοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητα να αναλάβει δράση σε συνεργασία με την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, για να δοθούν επιπλέον κίνητρα σε νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά. Θα ιδρυθούν, είπε ενώπιον της Επιτροπής,

  •     βρεφο-παιδοκομικοί σταθμοί σε πολλά χωριά.
    • Θα παραχωρούνται τροφεία σε οικογένειας που έχουν ανάγκη
    • Θα επεκταθεί ο θεσμός των ολοήμερων σχολείων
    • Θα αυξηθεί η γονική άδεια, για το δεύτερο παιδί στους 5 μήνες και για το τρίτο και επιπλέον παιδιά στους έξι μήνες και 
    • Οι γονείς θα δικαιούνται δύο μήνες πληρωμένη άδεια, μέχρι την ηλικία των 8 ετών για τα παιδιά.

Ο Λίνος Παπαγιάννης σε δηλώσεις του ενώπιον των Μ.Μ.Ε τόνισε ότι η πολιτεία έχει αποτύχει μέχρι τώρα να στηρίξει τις οικογένειες και τα νεαρά ζευγάρια. Στο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε πολύ περισσότερα προβλήματα αν δεν λάβουμε άμεσα μέτρα, είπε, που θα κρίνουν την επιβίωση του λαού μας στην γη των προγόνων μας και θα καθορίσουν κατά πόσο θα είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στην πατρίδα μας.

Ο Λίνος Παπαγιάννης δήλωσε επίσης ότι σήμερα ο δείκτης αναπλήρωσης του πληθυσμού είναι στο ανησυχητικό ποσοστό του 1,3 και το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ευχολόγια. Η επιτροπή και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), θα καταβάλει, είπε, κάθε προσπάθεια σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και όλους τους φορείς, για το κοινό καλό και για το συμφέρον της Πατρίδας μας.