Η Συμμαχία Πολιτών κατήγγειλε ότι υπάρχει φίμωση εις βάρος της από τα ΜΜΕ και κατά κύριο λόγο από το ΡΙΚ. 

Η πιο πάνω ανακοίνωση μόνο γέλιο μπορεί να μας προκαλέσει από το παρακλάδι του συστήματος, αφού οι αντιπρόσωποι του παρελαύνουν συνεχώς σε ΟΛΕΣ τις τηλεοπτικές εκπομπές. Ένα κόμμα που μόλις πρόσφατα δημιουργήθηκε χωρίς κανένα εκλογικό μέτρο, έχει αναβαθμιστεί στις πλείστες των περιπτώσεων σε τρίτη πολιτική δύναμη, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε αντιπροσώπους στα ίδια πάνελ με εκπροσώπους του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Στις πρόσφατες τηλε”κόντρες” όπου υπήρχαν άτομα από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς που κατέρχονται στις Ευρωεκλογές, αφού είδαμε αντιπροσώπους από όλα τα κόμματα (ΔΗΣΥ- Ευρωκο, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ – Οικολόγοι) ακόμα και από την νεοσύστατη Συμμαχία Πολιτών που δεν συμμετείχε εως και σήμερα σε εκλογικές διαδικασίες.

Αυτό που δεν είδαμε είναι αντιπρόσωπο από την πρώτη εξωκοινοβουλευτική δύναμη, από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), το οποίο εως και σήμερα δεν παρουσιάστηκε σε καμία τηλεοπτική εκπομπή για τις Ευρωεκλογές, ενώ πολλάκις έχει αποστείλει ενημερωτικές επιστολές γνωστοποίησης των στοιχείων επικοινωνίας με το κόμμα μας. Πέραν αυτού σε τρεις περιπτώσεις όπου κληθήκαμε να παραστούμε σε κάποιες εκπομπές με θέμα τις Ευρωεκλογές, όλως τυχαίως ακυρωθήκαν ΟΛΕΣ.

Η Συμμαχία Πολιτών, ως ένα παρακλάδι στο δέντρο του συστήματος, πραγματικά το μόνο που προκαλεί με τέτοιες ανακοινώσεις είναι αστείρευτο γέλιο.