Το «καλό κλίμα» στις συνομιλίες φαίνεται πως υπάρχει μόνο στην φαντασία κάποιων ή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την δικαιολογία αυτή για να καλύψει τις δικές της αδικαιολόγητες και εθνικά επιζήμιες υποχωρήσεις.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η συνεχής προκλητικότητα τόσο εκ μέρους της Τουρκίας, όσο και μέρους της κατοχικής κυβέρνησης και η εμμονή των «μετεωρολόγων» της Κυβέρνησης για δήθεν «καλό κλιμά».

Το τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαβαντίς»  για παραχώρηση υπηκοότητας σε ακόμα 1200 εποίκους, από τους οποίους αυτόματα “υπήκοος” θα θεωρείται και ο/ η σύζυγος αλλά και τα παιδιά τους κάτω των 18 ετών, πρέπει να ταρακουνήσει επιτέλους την Κυβέρνηση που ρεμβάζει μη αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταγγείλει διεθνώς την Τουρκία για την δημογραφική αλλοίωση που προσπαθεί να πετύχει μέσω του εποικισμού. Ο εποικισμός αποτελεί, βάση διεθνών αποφάσεων δικαστηρίων, έγκλημα πολέμου. Δεν πρέπει να ανεχθούμε τις προκλητικές και επεκτατικές ενέργειες της Τουρκίας, αλλά Πρέπει να καθίσουμε επιτέλους στο σκαμνί του κατηγορουμένου και να απαιτήσουμε να επιβληθούν κυρώσεις εναντίον της.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)