Σαράντα ένα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Αττίλας προχωρούσε στο δεύτερο μέρος, καταλάμβανε το 37% της Κύπρου, ενώ ο λαός πανηγύριζε για τον ερχομό της δήθεν δημοκρατίας και ο ηγέτης αυτής δήλωνε ότι «Η Κύπρος κείται μακράν».

Από το 1974 έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, το ίδιο και κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων σε Κύπρο και Ελλάδα, που έκαναν το Κυπριακό προεκλογική τους παντιέρα, με κούφια λόγια και υποσχέσεις, αφήνοντας όλοι ερμητικά κλειστό τον Φάκελο και χιλιάδες ερωτήματα αναπάντητα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εμμένει στην πάγια θέση του και απαιτεί να ανοιχθεί ο Φάκελος της Κύπρου για να πέσει άπλετο το φως της αλήθειας. Να φανεί επιτέλους ποια είναι η ιστορική αλήθεια, να τιμωρηθούν οι προδότες και να πάρει ο καθένας τη θέση που του αρμόζει στην ιστορία.

Θέτουμε όμως ένα βασικό ερώτημα προς άπαντες ως τροφή σκέψης: Τι φοβούνται όλα τα κόμματα του κατεστημένου, δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί και δειλιάζουν να ανοίξουν τον Φάκελο της Κύπρου; Γιατί κανείς δεν τολμά; Μήπως για να μην γκρεμιστούν ινδάλματα και κομματικοί μηχανισμοί, που όχι μόνο δεν απέτρεψαν την εισβολή αλλά την υποβοήθησαν κιόλας;…

Είναι πέρα για πέρα πασιφανές ότι μόνο μία Εθνικιστική Κυβέρνηση θα έχει την τόλμη να προχωρήσει στο άνοιγμα του μαύρου Φακέλου της Κύπρου, όμως έως τότε τέτοιες μέρες θα γινόμαστε μάρτυρες δακρύβρεχτων ανακοινώσεων χωρίς ουσία, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)