Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) σε μερικές μέρες δίνει ίσως την μεγαλύτερη μάχη από την μέρα της δημιουργίας του. Μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον καλείται να πείσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό συμπολιτών μας να προσέλθουν στις κάλπες και να επιλέξουν την πιο καθαρή επιλογή, να στηρίξουν δηλαδή το Εθνικιστικό πατριωτικό κίνημα.

Για ποιο λόγο όμως έχουν αυτές οι εκλογές μια τόσο μεγάλη βαρύτητα; Η απάντηση είναι απλή. Οι επερχόμενες εκλογές στις 22 Μαΐου θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον μας ως Κυπριακός Ελληνισμός σε αυτή την γωνιά της Ανατολικής Μεσογείου. Με ένα μεγάλο ποσοστό στο δίπολο ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ, θα επιτρέψει στα ομοσπονδιακά κόμματα να συνεχίσουν απτόητα την καταστροφική τους δουλειά στο Κυπριακό, επιμένοντας σε μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Θα επιχειρηματολογούν μάλιστα πως η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι μαζί τους στο εγχείρημα αυτό. Ψηφίζοντας το ΕΛΑΜ και βάζοντάς το στην Βουλή των Αντιπροσώπων, θα δυσκολέψεις κατά πολύ το εγχείρημά ξεπουλήματος της πατρίδας μας.

Την ίδια στιγμή όμως αν ο Κυπριακός Ελληνισμός βάλει στην Βουλή το Εθνικιστικό κίνημα, θα έχει μέσα στα πράγματα, δύο ή τρεις αντιπροσώπους του οι οποίοι δεν θα φοβούνται να πουν την αλήθεια. Δεν θα διστάσουν να αποκαλύψουν σκάνδαλα και να πουν ονόματα. Θα χτυπήσουν την διαφθορά και θα επιμείνουν να πάνε οι κλέφτες στην φυλακή, με ταυτόχρονη δήμευση των περιουσιών τους. Θα μπουν επιτέλους κάποιοι οι οποίοι θα μιλάνε απλά και θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του απλού και καθημερινού πολίτη.

Στον αγώνα που δίνει καθημερινά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο μέσω των μελών του, των στελεχών του και των υποψηφίων του, θέλουμε τον απλό κόσμο ως υποστηρικτή. Είναι γνωστό πως ο τηλεοπτικός χρόνος και η προβολή που θα έχει το κίνημά μας από τα έντυπα ΜΜΕ, είναι από ελάχιστος ως καθόλου. Πολλές φορές μάλιστα μέσω των ΜΜΕ γίνονται επιθέσεις και συκοφαντίες κατά του ΕΛΑΜ χωρίς να μας δώσουν καν το δικαίωμα να απαντήσουμε στους συκοφάντες. Θέλουμε ο κάθε ένας από εμάς να πάρει στα χέρια του την υπόθεση ΕΛΑΜ και να προωθήσει το Εθνικιστικό κίνημα στην οικογένειά του, στην δουλειά του και στον φιλικό του περίγυρο… Πρέπει να εξηγήσουμε σε όλους ποιο είναι το ΕΛΑΜ πείθοντάς τους για την ορθότητα των θέσεων του. Γινόμαστε λοιπόν οι αγγελιοφόροι του μηνύματος του κινήματος σπάζοντας με αυτό τον τρόπο τη συνωμοσία της σιωπής εναντίον μας.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση έχουμε να αντιπαλέψουμε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα το οποίο έχει προσπαθήσει να βάλει κάθε είδους εμπόδιο για την είσοδό μας στην κυπριακή Βουλή. Αύξησαν το εκλογικό μέτρο από το 1,8% στο 3,6% με μοναδικό στόχο σύμφωνα με τους ίδιους εκπροσώπους του ΔΗΣΑΚΕΛ, την παρεμπόδιση εισόδου στην Βουλή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου! Δημιούργησαν πολιτικά αναχώματα για να σταματήσουν όσο μπορούν την διαρροή ψηφοφόρων προς το Εθνικιστικό κίνημα, με μοναδικό σκοπό να επιστρέψουν κάποια στιγμή τα «απολωλότα πρόβατα» πίσω στο κομματικό μαντρί…

Τα εμπόδια αυτά δεν μας έχουν πτοήσει, αντιθέτως μας πείσμωσαν. Εκεί που το ΕΛΑΜ θα έμπαινε μέσα στο κοινοβούλιο με έναν βουλευτή τώρα ερχόμαστε με φόρα για δεύτερο και τρίτο βουλευτή εντός της Βουλής των αντιπροσώπων!

Στις 22 Μαΐου η μόνη επιλογή επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού είναι η ψήφος στο ΕΛΑΜ. Μόνο μέσω της ΚΑΘΑΡΣΗΣ θα έχουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και μέσω αυτής θα αποκτήσουμε πίσω την χαμένη μας ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Την επομένη των βουλευτικών εκλογών είμαι σίγουρος πως το κύριο θέμα συζήτησης των πολιτικάντηδων θα είναι τα ποσοστά που οι συμπολίτες μας θα έχουν δώσει στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ)…

Χρίστος ΧρίστουΠρόεδρος ΕΛΑΜ