Θαυμάστε! Είναι οι «εκπρόσωποι του λαού» που την ώρα που η ολομέλεια του σώματος τήρησε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ηρώων κατά την διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα 1955 – 59, «έλαμψαν» διά της απουσίας τους!

Πόσο θλιβερό. «Ο ναός της δημοκρατίας», η βουλή, την ώρα που τιμά τους Ήρωες της, να «ψάχνει» τους μισούς βουλευτές της.

Οι ψυχές των Αυξεντίου, Παλληκαρίδη, Μάτση, Λένα και τόσων άλλων, εκείνη την ώρα, αν μπορούσαν να μιλήσουν θα έλεγαν σε όσους ήταν απόντες: «Για σας θυσιαστήκαμε; Για σας κάηκα ζωντανός; Για σας απαγχονιστήκαμε;»

Οι Ήρωες μας σίγουρα «μουντζώνουν» όσους από τότε μέχρι σήμερα, υπήρξαν επίορκοι, απαθείς, αδιάφοροι και μειωμένων Εθνικών αντιστάσεων.

Θα μας έλεγαν επίσης: «Για πια επανένωση μιλάτε! Για ποια ομοσπονδία!». Και πως τελικά πολλοί είναι σήμερα που το: «Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής» το μετέτρεψαν σε «φάτε να σπάσουμε, κρύψτε να περάσουμε»…

Ντροπή και Αίσχος! Η αγνωμοσύνη, η αχαριστία, η έλλειψη σεβασμού, η διαγραφή της ιστορίας και των αγώνων για Ελευθερία, έφεραν, και αν συνεχίσουμε έτσι, θα ξαναφέρουν περιπέτειες στην μαρτυρική μας Κύπρο.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) τιμώντας τους Ήρωες μας καλούμε άπαντες σε ενότητα. Ως Παράταξη έμπρακτα και όχι με λόγια, το απευθύναμε και το αποδείξαμε ουκ ολίγες φορές σε αντίθεση με τους πόλους του παλαιοκομματισμού.

Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στην Κύπρο!

Δημήτρης Σούγλης

Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ

ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ!