Ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης προχώρησε σήμερα στην εξής δήλωση:

“Σήμερα στο Συμβούλιο Αρχηγών πάρθηκε απόφαση για αναβολή της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου που αφορά το κυνήγι για μια εβδομάδα.

Όλα τα κόμματα πλην του ΕΛΑΜ συμφώνησαν για αυτή την αναβολή.

Το νομοσχέδιο συζητείται στην αρμόδια επιτροπή για περισσότερο από ένα χρόνο και ο κύριος σκοπός του είναι η πάταξη της λαθροθηρίας. Δυστυχώς, μετά από πολλές αναβολές και εσκεμμένη καθυστέρηση υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παραμείνει στα χαρτιά και να μην καλύψει την φετινή κυνηγετική περίοδο.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα υπόλοιπα κόμματα έχουν υποκύψει στην απαίτηση κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων και διάφορων σε εισαγωγικά «περιβαλλοντικών οργανώσεων» για συνεχή αναβολή της ψήφισης της νομοθεσίας.

Αυτές οι οργανώσεις χρηματοδοτόυνται από την ΕΕ και σε περίπτωση εφαρμογής του νομοσχεδίου αυτού δεν θα είναι πλέον αναγκαίες, αφού η λαθροθηρία θα παταχθεί.

Αυτοί οι ίδιοι κύκλοι έχουν συνειδητά ονομάσει το νομοσχέδιο ως το «νομοσχέδιο των αμπελοπουλιών». Αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα αφού δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για το εν λόγω είδος.

Για εμάς του κυνηγούς που έχουμε αφιερώσει κόπο, χρόνο και χρήμα για την επιβίωση του κυνηγιού στην Κύπρο η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού είναι επιβεβλημένη και πρέπει να γίνει αμέσως. Σε αυτήν την προσπάθεια οι κυνηγοί όλης της Κύπρου πρέπει και οφείλουν να είναι συμπαραστάτες μας”.