Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου μετέβη σήμερα στο χωριό Κοφίνου όπου και παρέστη στο τρισάγιο του Λχια (ΚΔ) Ευμένιου Παναγίωτου, με καταγωγή από την Πάχνα.

Ηταν ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 1967 όταν δόθηκε διαταγή στην 32η Μοίρα καταδρομών να επιχειρήσει και με κάθε θυσία να καταλάβει το ύψωμα 124 και να εξοντώσει τους Τούρκους που οργανωμένοι στην κορυφή του παρεμπόδιζαν την ασφαλή δίοδο της Εθνικής Φρουράς προς τον Τουρκοκυπριακό θύλακα της Κοφίνου και του Αγ. Θεοδώρου.

Ο λοχίας Ευμένιος Παναγιώτου ανήκε στη 32η Μοίρα Καταδρομών την μονάδα που μαχόταν για την εκκαθάριση του υψώματος βορειοδυτικά της Κοφινού. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και σκληρή μάχη το ύψωμα καταλαμβάνεται αλλά την ύστατη στιγμή ένα τουρκικό βόλι, από ένα κρυμμένο σε θάμνους Τούρκο, κόβει το νήμα της ζωής του ήρωα. Ήταν ο μοναδικός που έπεσε κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών.

Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ κ. Χρίστου Χρίστου στεφάνι κατέθεσε ο επαρχιακός Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου, ενώ εκ μέρους του ΕΛΑΜ Κοφίνου ο συναγωνιστής Αντρέας Μιχαήλ.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το ΕΛΑΜ ήταν το μοναδικό πολιτικό κόμμα το οποίο βρέθηκε στο χώρο και τίμησε τον Ήρωα Καταδρομέα Ευμένιο Παναγιώτου.