Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ (Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων) δικαιώνει πλήρως τη θέση του ΕΛΑΜ, στο ζήτημα της σύνταξης χηρείας για τους άνδρες και το δικαίωμα αίτησης της μόνο για όσους χήρεψαν μετά την 1/1/2018.

Το Κίνημά μας την 5η Ιουλίου 2019, και κατά την ψήφιση του νόμου, κατέθεσε σχετική τροπολογία ούτως ώστε όλοι οι άνδρες που χήρεψαν να είναι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που απεβίωσε η σύζυγός τους. Όλα όμως τα κόμματα καταψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία, καταπατώντας τα δικαιώματα όλων όσων χήρεψαν πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Από την πλευρά μας στηρίζουμε την προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Δημοκρατίας για την άρση της αδικίας και σε κάθε περίπτωση θα υπερψηφίσουμε οποιαδήποτε πρόταση κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ελπίζουμε και τα υπόλοιπα κόμματα, να πράξουν το αυτονόητο και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τον τοίχο της “αντισυνταγματικότητας”. Οι συμπατριώτες μας είναι όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου και δεν είναι δυνατόν τα κόμματα να τους διαχωρίζουν σε πολίτες 1ης και 2ης κατηγορίας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)