Μετά από δημοσκόπηση που διενήργησε το IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για λογαριασμό της εφημερίδας «Σημερινή», φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το μοναδικό κόμμα που εκφράζει την θέληση του λαού είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). Πιο συγκεκριμένα οι πολίτες δήλωσαν την αντίθεσή τους με την επιδιωκόμενη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με το 55%, μάλιστα, να επιθυμούν τη λύση ενιαίου κράτους, ενώ μόλις ένας στους πέντε (19%) ασπάζονται τη ΔΔΟ.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν το μοναδικό κόμμα, που με τόλμη και παρρησία, αξίωνε την μοναδική εφικτή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, αυτή του ενιαίου κράτους, την στιγμή που η κυβέρνηση και οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στήριζαν την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ενώ η δήθεν αντιπολίτευση περιοριζόταν στις διαφωνίες, χωρίς να δίνει εναλλακτική πρόταση. Φυσικά μετά από αυτή την έρευνα, αναμένουμε την αντιπολίτευση των διαφωνιών, να αρχίσει πλέον να ψελλίζει και αυτή την λύση του ενιαίου κράτους, ενστερνιζόμενη την μέχρι πρότινος θέση των «ακραίων» του Ε.ΛΑ.Μ..

Η ουσία της δημοσκόπησης είναι ότι ο λαός μίλησε για ακόμα μια φορά, εκφράζοντας την άποψη του, την οποία θα πρέπει να σεβαστεί ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος. Εμείς θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας, για το καλό της πατρίδας μας και το συμφέρον του λαού μας, ως η μοναδική γνήσια εθνική αντιπολίτευση, ακόμα και μόνοι εναντίον όλων.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)