Χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε δηλώσεις ζήτησε όπως γίνουν πιο συγκεκριμένοι όσοι θέλουν αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό, αφού όπως λέει «ακούμε καθημερινά, εδώ και καιρό για αλλαγή στρατηγικής, αλλά ποτέ δεν έχουμε ακούσει μια συγκεκριμένη στρατηγική και ποιος είναι ο στόχος της».

Δεν ξέρουμε αν αναφέρεται στα κόμματα του “ενδιάμεσου χώρου”, οι οποίοι «φωνάζουν» καθημερινά για αλλαγή στρατηγικής χωρίς να προτάσσουν κάποιο στόχο, αντ’ αυτού στις 13/02/17 συνυπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου με αναφορά ότι «η επιδιωκόμενη λύση βασίζεται στις κατά καιρούς ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου», δηλαδή αποδέχθηκαν την βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Όμως επειδή μεταξύ όλων που ζητούν αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό είναι και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) το οποίο να θυμίσουμε ήταν το μόνο κόμμα που δεν υπόγραψε το κοινό ανακοινωθέν, οφείλει να ξεκαθαρίσει ότι από την πρώτη μέρα συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο κατέθεσε την δική του πρόταση που έχει ως στόχο την λύση ενιαίου κράτους.

Ως εκ τούτου, καλούμε τον κ. Χριστοδουλίδη να ανακαλέσει ή να γίνει πιο συγκεκριμένος, ξεχωρίζοντας τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Δηλώσεις ΜΜΕ

Γεάδης Γεάδη

Εκπρόσωπος Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)