Ως επιτυχία παρουσιάζουν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ το γεγονός ότι ο Κανονισμός για το Απευθείας Εμπόριο με τα Κατεχόμενα έχει παγώσει για άλλη μια φορά.

Από την μια οι δύο πρώτοι πίσω από το πάγωμα θέλουν να κρύψουν την διπλωματική τους αποτυχία, που μέσω των πολιτικών τους κατάφεραν να υποβαθμίσουν το Κυπριακό Πρόβλημα σε μια δικοινοτική διαφορά.

Από την άλλη, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα από την συμμετοχή τους στην Ευρωομάδα «Σοσιαλιστών & Δημοκρατών», κρύβονται πίσω από το πάγωμα για να δικαιολογήσουν την φιλοτουρκική στάση των εταίρων τους, οι οποίοι μέσω των προτάσεων και πολιτικών τους εξυπηρετούν τουρκικά συμφέροντα και επιδιώξεις.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δηλώνει ότι επιτυχία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο εάν είχε αποσυρθεί οριστικά! Την ίδια στιγμή που όλοι αγωνίστηκαν για τη διατήρηση του κανονισμού στον πάγο και όχι για την απόσυρσή του, μοναδικό πραγματικό στήριγμα της Κύπρου, για ακόμα μια φορά, ήταν η εθνικιστική – πατριωτική Ευρωομάδα «Ταυτότητας και Δημοκρατίας» (ID), τους οποίους και ευχαριστούμε δημόσια που ανταποκρίθηκαν στην επικοινωνία και παρότρυνση του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), κ. Χρίστου, για να σταθούν στο πλευρό της Κυπριακή Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)