Εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους έτρεξαν να αγιοποιήσουν τον ηγέτη της κατοχής, η χθεσινή του δήλωση ότι «είναι ευκαιρία διαλόγου, τώρα που οι εταιρείες που συνεργάζονται με την Κυπριακή Δημοκρατία σταμάτησαν τις εργασίες τους στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω κορωνοϊού», για να διαμοιράσουμε «ισότιμα», σύμφωνα με την δική του λογική, το Φυσικό Αέριο.

Για πολλοστή φορά, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ταυτόχρονα καλεί την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την εσφαλμένη στρατηγική των υποχωρήσεων, αξιοποιώντας το πακέτο των προτάσεων που έχει καταθέσει προ πολλού το Κίνημά μας.

Πρέπει μέσα από ένα σωστό στρατηγικό σχεδιασμό να χαραχθεί Ενιαίο Ενεργειακό Δόγμα με την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει την οριοθέτηση της κοινής μας ΑΟΖ και καθορισμό του τρικρατικού σημείου, όπου εφάπτονται οι ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου. Ταυτόχρονα, επιβάλλεται να αξιοποιηθούν και οι πρόσφατες εξελίξεις, προχωρώντας σε συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και με την Συρία.

Η ανυπαρξία και ο ωχαδελφισμός της κυπριακής κυβέρνησης επιτρέπει στην Τουρκία και το κατοχικό της έκτρωμα να μετατρέπουν, χωρίς καμία αντίδραση, τις κυπριακές θάλασσες σε τουρκική λίμνη.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)