Σε μια κατάμεστη αίθουσα από εκατοντάδες ΕΛΑΜίτες, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου η παρουσίαση των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του Κινήματός μας στη Λεμεσό. Η ημερομηνία που επιλέγηκε δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς την ημέρα που σύσσωμος ο Ελληνισμός γιορτάζει την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και η ορθοδοξία τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, από την καρδιά της Λεμεσού, έστειλε μήνυμα Νίκης για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Αρχικά, εκ μέρους της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, τον λόγο έλαβε ο Οργανωτικός της πόλης Βασίλης Σωτηρίου, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενος, κάλεσε στο βήμα τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Λίνο Παπαγιάννη.

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Κινήματος, έκανε αναφορά στον πόλεμο που δέχεται το ΕΛΑΜ από ολόκληρο το παλαιοκομματικό σύστημα, που υπό τον πανικό της επικείμενης εκλογής Εθνικιστή ευρωβουλευτή, έχει επιστρατεύσει κάθε ανήθικο και αθέμιτο μέσο που διαθέτει, για να λασπολογήσει το Κίνημά μας.

Ακολούθως, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Λίνος Παπαγιάννης, παρουσίασε και τους έξι υποψήφιους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι ανέβηκαν στο βήμα, και ανέλυσαν τις θέσεις του Κινήματος εν όψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών.

Πρώτη τον λόγο έλαβε η γυναικεία παρουσία του ψηφοδελτίου, συναγωνίστρια και στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής Μαρία Ιεροδιακόνου, η οποία αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στα χρονικά της Ελληνικής Επανάστασης, όπου οι Έλληνες μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, ξεσηκώθηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη, αξιώνοντας τη Λευτεριά του Έθνους, υπογράμμισε ότι εν έτη 2019, η μόνη φωνή αντίστασης, είναι αυτή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου.

Εν συνεχεία, στο βήμα ανέβηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Γεάδης Γεάδη, ο οποίος παραφράζοντας τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, τόνισε ότι, όταν αποφασίσαμε να Αντισταθούμε, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε την δύναμη των μεγάλων κομμάτων, ούτε ότι το κατεστημένο ήταν ισχυρό, ούτε ότι έλεγχαν τα πάντα, ούτε ακούσαμε ποτέ κανένα από αυτούς τους φρόνιμους που μας έλεγε «τι πάτε να κάνετε, πού πάτε να πολεμήσετε;», υπογραμμίζοντας ότι αγωνιζόμαστε και θα νικήσουμε ολόκληρο το σαθρό κατεστημένο.

Επόμενος ομιλητής, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής Παναγιώτης Τοφινής, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, υπογράμμισε ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Παράλληλα, τόνισε ότι το ΕΛΑΜ θα αγωνιστεί και εντός της Ευρωβουλής, για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενεές, σε μια Ελεύθερη Κύπρο, κομμάτι μιας Ευρώπης των Εθνών.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Γεώργιος Σολομωνίδης, ο οποίος τόνισε ότι η κομματοκρατία που κυβερνά εδώ και δεκαετίες τη πατρίδα μας, έχει ρημάξει την οικονομία, έχει ξεπουλήσει την πατρίδα μας και έχει εξαθλιώσει τον λαό. Μόνη ελπίδα για την Κύπρο, όπως είπε, αποτελεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, που είναι ο μοναδικός καθαρός και τίμιος πολιτικός φορέας στη πατρίδα μας, που αγωνίζεται για Εθνική Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ακολούθως, στο βήμα ανέβηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ Μάριος Βασιλείου, που τόνισε ότι το κίνημά μας στην Ευρωβουλή θα αγωνιστεί στο πλευρό των υπόλοιπων εθνικιστικών και πατριωτικών κινημάτων, για να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία των γραφειοκρατών των Βρυξελλών και να αποκτήσουν και πάλι τα κράτη – μέλη την Εθνική τους ανεξαρτησία. Επίσης, υπογράμμισε ότι το ΕΛΑΜ από τις 26 Μαΐου, για πρώτη φορά, θα θέσει το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις εντός της Ευρωβουλής, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Τελευταίος υποψήφιος που έλαβε τον λόγο ήταν ο συναγωνιστής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργος Νικολάου, ο οποίος τόνισε ότι σε μια Ευρώπη που όποιος αγωνίζεται για να διαφυλάξει την εθνική και θρησκευτική του ταυτότητα αποκαλείται φασίστας, σε μια Ευρώπη που όποιος εναντιωθεί στην ισλαμική απειλή αποκαλείται ρατσιστής, σε μια Ευρώπη οι ηθικές αξίες έχουν καταρρακωθεί, υπάρχει ακόμη ελπίδα, καθώς οι λαοί έχουν ξυπνήσει και στρέφονται πλέον μαζικά προς τα πατριωτικά και εθνικιστικά κινήματα.

Τελευταίος ομιλητής, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, υπογραμμίζοντας την προσφορά της Κύπρου στην Ελληνική Επανάσταση, που όντας αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, δηλώνει παρών σε κάθε εθνικό κάλεσμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρίστου αφού αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες που θα κινηθεί το ΕΛΑΜ μετά την είσοδό του στο Ευρωκοινοβούλιο στις 26 Μαΐου, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν τη μάχη στο πλευρό μας, για να κερδίσουμε το πολιτικό κατεστημένο. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο δεν ανταγωνίζεται ένα κόμμα, αλλά ανταγωνίζεται ολόκληρο το σύστημα, δηλαδή και τα επτά κόμματα μαζί. Απέναντι στο σάπιο και το διεφθαρμένο, θα σταθούν οι ΕΛΑΜίτες, αυτοί που πάντα δίνουν την ψυχή τους σε αυτό τον αγώνα.

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κρατώντας το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης, κάλεσε τον λαό να πνίξει τον ραγιά που κρύβει μέσα του και να είναι περήφανοι που είναι Έλληνες.

Σε μια Ευρώπη που οι λαοί αφυπνίζονται και στρέφονται πλέον προς τα Πατριωτικά – Εθνικιστικά Κινήματα, αναζητώντας ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον, η Κύπρος καλείται να κάνει τη δική της αλλαγή, εκλέγοντας για πρώτη φορά Εθνικιστή Ευρωβουλευτή.

Η Ευρώπη αλλάζει και η Κύπρος μαζί!